2 Αυγ 2018

Επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ 3.500.000 ευρώ για το λιμάνι της Μυκόνου

49 νέοι ελαστικοί προσκρουστήρες κωνικού τύπου θα εγκατασταθούν στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Μυκόνου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και των Ε/Γ- Ο/Γ και φορτηγών πλοίων. 

 Η ολοκληρωμένη μελέτη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, με όλες τις εγκρίσεις για το έργο της αναβάθμισης του συστήματος προσκρουστήρων εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 3.508.828€. 

 Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 30 Ιουνίου 2019 και λήξης η 30 Ιουνίου 2020. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 

 Οι λόγοι της αναβάθμισης Η αναβάθμιση του συστήματος κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να εξυπηρετήσει κρουαζιερόπλοια και μεγάλα τουριστικά σκάφη. 

Ειδικότερα, στο τμήμα του νέου λιμένα (τουριστικό λιμάνι) που περιλαμβάνει τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, το υπάρχον σύστημα προσκρουστήρων κρίνεται ανεπαρκές και πρέπει να αντικατασταθεί λόγω της σημαντικής αύξησης του μεγέθους των τουριστικών σκαφών την τελευταία δεκαετία και κυρίως των κρουαζιεροπλοίων, σε μεγέθη σημαντικά μεγαλύτερα από εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν για την διαστασιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος προσκρουστήρων, καθώς και λόγω της ανάγκης για ασφαλή εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων. 

 Όσον αφορά στον επιβατικό λιμένα, η αναβάθμιση κρίθηκε αναγκαία λόγω του ότι οι υφιστάμενοι προσκρουστήρες έχουν υποστεί καταστροφές από την πρυμνοδέτηση των πλοίων, σε συνδυασμό και με τις έντονες καιρικές συνθήκες, καθώς είναι εκτεθειμένος σε βορείους ανέμους. 

 (φωτό: αρχείου) 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...