19 Αυγ 2018

«Άνοιγμα» στην γαλλική αγορά για τα τοπικά προϊόντα επιχειρεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Μερίδιο στην γαλλική αγορά θα διεκδικήσουν τα τοπικά, εξαγώγιμα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συμμετέχει στην έκθεση αγροτικών προϊόντων SIAL στο Παρίσι.

 Εκεί, οι παραγωγοί των νησιών θα έχουν επαφές με εκπροσώπους της γαλλικής κυβέρνησης, ώστε να αναζητήσουν τομείς συνεργασίας και ανάπτυξης, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συνάψουν και εμπορικές συμφωνίες. Επίσης, κατά την παραμονή της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη γαλλική πρωτεύουσα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη τοπικών προϊόντων σε ξεχωριστό γαστρονομικό event στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση. 

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν οι αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονας Ζαννετίδης και Θωμάς Σωτρίλλης με τον Γάλλο Γερουσιαστή, υπεύθυνο για τους Γάλλους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό Olivier Cadic και την Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στη Ρόδο Αλίκη Μοσχή-Gauguet. 

Ο κ. Cadic ενημερώθηκε και για τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», ενώ δεσμεύθηκε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της περαιτέρω προώθησης των προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση με τον Γάλλο γερουσιαστή, την οποία χαρακτήρισε παραγωγική, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Cadic (που επισκέφθηκε για τέταρτη φορά τη Ρόδο) δήλωσε ότι πάντα αναζητούνται υλοποιήσιμες ιδέες που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στις άριστες σχέσεις των δύο χωρών. 

Εκτίμησε, δε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια αποτελεί «μια καλή ευκαιρία για την προώθηση των τοπικών εξαγώγιμων προϊόντων στη Γαλλία, αλλά και για την γνωριμία των νησιών με τα γαλλικά προϊόντα».

 Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...