22 Αυγ 2018

Λαική Συσπείρωση Σερίφου Υποκρισία -Συμβιβασμός -Υποταγή

21 Αυγούστου 2018 
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ-ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΤΑΓΗ
 Θεωρήσαμε χρέος μας και παρευρεθήκαμε στην επέτειο μνήμης και τιμής για τα 102 χρόνια από την αιματηρή απεργία του 1916 στη Σέριφο. 

Δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε την συνειδητή προσπάθεια που γίνεται, τα τελευταία χρόνια για την υποβάθμιση αυτής της επετείου, ιδιαίτερα από την Δημοτική Αρχή, η οποία για άλλη μια χρονιά ούτε καν συνεδρίασε για το θέμα.

 Για άλλη μια χρονιά πολύ «κλάμα» για τους πεσόντες αλλά για τη σημερινή εργασιακή ζούγκλα τσιμουδιά.

 Και δεν θα μπορούσε η σημερινή Δημοτική Αρχή να καταγγείλει την εργασιακή ζούγκλα, αφού έχουν ορκιστεί να εφαρμόζουν τους μνημονιακούς νόμους. Έχουν με τη θέλησή τους συμβιβασθεί και υποταχτεί με τη σημερινή αντεργατική πραγματικότητα. 

Είναι οι Δημοτικές Αρχές που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στη μερική απασχόληση. 102 χρόνια μετά την αιματηρή απεργία της Σερίφου οι εργοδότες απολύουν εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και προσλαμβάνουν με μερική η εκ περιτροπής απασχόληση.

 Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ οι νέοι σήμερα δουλεύουν 18 ώρες και πληρώνονται για 3. 102 χρόνια μετά οκτάωρο και συλλογικές Συμβάσεις, ουσιαστικά δεν υπάρχουν. 

Η ανεργία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία τσακίζουν κόκαλα. Κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών αφαιρέθηκαν σε μια νύκτα. 

Τιμή στη μνήμη των νεκρών του 1916 σήμερα σημαίνει νέους αγώνες και πράξεις ουσίας και όχι πανηγυρικές εκδηλώσεις και δεξιώσεις σαν και αυτές που πραγματοποιήθηκαν το 2016 για τα 100 χρόνια. 

Εκδηλώσεις που κόστισαν στο λαό της Σερίφου 28.000€, για να δεξιωθεί ο Δήμος τους "εκπροσώπους" του θεού και τους παρατρεχάμενους. 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...