1 Νοε 2018

Η Εθελοντική ομάδα Σερίφου ανοίγει τα φτερά της

Ο Εθελοντισμός στηρίζεται στην ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στις καλές μας προθέσεις, στην συνέπεια και στο σεβασμό. Ως ενεργοί εθελοντές σε μια ομάδα χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, να αξιοποιούμε την εμπειρία που αποκτούμε, να αναγνωρίζουμε όσα καταφέρνουμε αλλά και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας…

 Σαφώς ο εθελοντισμός δεν έρχεται να επιλύσει τα πολυσύνθετα προβλήματα των μικρών κοινωνιών. Αποτελεί όμως ένα μοχλό πίεσης προς την δημοτική αρχή  ώστε να αλλάξουν πολιτικές σε ζωτικά θέματα. 

Για τους πολίτες είναι ένας ενεργός τρόπος παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αναπτύσσεται πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητες. 

Σε μια αισιόδοξη προοπτική θα λέγαμε ότι οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας.

Με πρωτοβουλία του Γιατρού μας Θανάση Κόνταρη Δημιουργήθηκε εθελοντική ομάδα Εθελοντική ομάδα Σερίφου https://www.facebook.com/groups/241656616515195/

Ύστερα απο αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο, εγκρίθηκε η παραχώρηση του δημοτικού ξενώνα 'ΠΕΡΣΕΥΣ' για χρήση του απο την ομάδα! 

Ο προτζέκτορας υπάρχει, ο χώρος χρειάζεται λιγάκι περιποίηση 😉 και είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο κινηματογράφο παιδιών (και ενηλίκων...) στο νησί! 

Η πρώτη συνάντηση έγινε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 18:30 στο χώρο του ξενώνα προκειμένου να συζητήθούν οι  λεπτομέρειες σχετικά με την όργανωση. Γονείς και άλλοι εθελοντές που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν καλώς να ορίσουν! 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...