7 Νοε 2018

Για σένα λέμε κυρ Αλέξη. Ο καιάδας των γερόντων, δικός σου

γράφει ο Κώστας Ζαφείρης

Ένα ευρώ (340,75 δραχ) χαράτσι στον έντυπο λογαριασμό της ΔΕΗ. 

 Αποφάσισε λέει η ΔΕΗ, που δεν είναι πια ΔΕΗ αλλά ΔΕΔΔΗΕ και τρέχα γύρευε, να χρεώνει ένα ΕΥΡΩ πλάς την έντυπη παραδοσιακή έκδοση του λογαριασμού. 

Εκείνη που σου ερχόταν στο σπίτι, την ακουμπούσες στο τραπέζι και με στραβό μάτι την έβλεπες, λέγοντας κάτι καντήλια της θρησκευτικής ουδετερότητας, μη χ… 

 Οπότε η συνταξιούχος λόγω χηρείας μάνα μου, η επίσης λόγω προσωπικής σύνταξης πεθερά μου σε απομακρυσμένο χωριό θα πρέπει να πληρώνουν χαράτσι ένα ΕΥΡΩ (340 παλιές δραχμές μην ξεχνιόμαστε) για να παίρνει έναν γαμημένο χάρτινο λογαριασμό. Εκείνες οι μάνες που μας ανάθρεψαν, εκείνες οι μάνες που στερήθηκαν. 

Έχουν μάθει να βάζουν τα γυαλάκια τους, και να υπολογίζουν τα κερατιάτικα που χρωστάνε για να έχουν φως να βλέπουν, ρεύμα να μαγειρεύουν τα τερψιλαρύγγια, κι ακόμα ρεύμα για τα πλυντήρια. 

Να δουν τα κερατιάτικα, τα χαράμια και να λένε «από εμάς βρήκαν να τα πάρουνε;»… κι αυτό ακόμα τους το αρνηθήκατε, κανάγιες!

 Ένα ευρώ πλας σε κάθε έντυπο λογαριασμό της ΔΕΗ. Νταβατζιλίκι! Ψευδεπίγραφε αριστερέ, χαζοχαρούμενε ηγέτη που χαμογελάς σαν να έχει μπλέξει η μασέλα, κουκουρούκου ηγέτη που προσκυνάς διαρκώς τον Καμμένο….
 Για σένα λέμε κυρ Αλέξη.
 Ο καιάδας των γερόντων, δικός σου
. Πηγή : https://www.aplotaria.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...