8 Δεκ 2018

Τιμώμενη περιφέρεια στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

27 παραγωγοί από 10 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου συμμετέχουν στο 10o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι η τιμώμενη περιφέρεια. 

 Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως τις 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη.

 Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν παραγωγοί από την Πάρο, την Κέα, τη Νάξο, την Αμοργό, την Τήνο, την Ρόδο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Χάλκη και την Λέρο, φιλοδοξώντας να προβάλουν και να προωθήσουν στις αγορές τα προϊόντα τους, έχοντας πάντα την στήριξη της Περιφέρειας που στέκεται αρωγός σε αυτές τις δράσεις.

 Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα.

 Στόχος του είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών και των προϊόντων κυψέλης τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας, όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζει κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης. 

Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

 Με την ευκαιρία της συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Φεστιβάλ Μελιού ως τιμώμενη περιφέρεια από όλη την χώρα, ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε: «Συνεχίζουμε μαζί με τους παραγωγούς μας την προβολή των τοπικών προϊόντων που παράγονται στα νησιά. Στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, φέτος έχουμε την τιμή και την χαρά να είμαστε τιμώμενη περιφέρεια.

 Με προσήλωση στο έργο μας και με την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τούς παραγωγούς των νησιών περιοχής ευθύνης της περιφέρειάς μας, πετυχαίνουμε να είμαστε σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στο επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών». 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...