25 Δεκ 2018

«Ένα τραγούδι θε να πώ να είναι το τελευταίο»

Επειδή τα έχω ακούσει αυτά τα αρχεία σε παλιότερη παρουσίαση και έχουν αξιόλογα στοιχεία θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν ένα μικρό ντοκιμαντέρ όταν του τα  ζητήσαμε ο κύριος Λιβάνιος μας είπε ότι αυτά είναι η περιουσία του αν το βλέπουμε έτσι να αλλάξουμε και τον τίτλο να το κάνουμε  «Ένα τραγούδι θε να πω να είναι το τελευταίο » 

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις έγινε  το απόγευμα 23 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συνδέσμου Σεριφιων.

Ενα τραγούδι Θε να πω.

Με μοναδικές καταγραφές από το αρχείο του Θοδωρή Λιβάνιου στην μνήμη γνήσιων καλλιτεχνών του νησιού μας που παρουσίασε ο ίδιος με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το έργο τους.

 θερμά συγχαρητήρια για αυτήν την σημαντική εκδήλωση για τους παραδοσιακούς μουσικούς του νησιού μας την Σέριφο. 
Δημήτρης Γκιολές 
Πρόεδρος Δ.Σ Σερίφου 

Γέμισαν ασφυκτικά τα γραφεία του συνδέσμου Σεριφίων στην Αθήνα, το απόγευμα της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Ένα τραγούδι θε να πώ», με ομιλητή τον ερασιτέχνη ερευνητή – λαογράφο Θοδωρή Γ. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αποδοθεί φόρος τιμής σε παλιούς παραδοσιακούς οργανοπαίχτες της Σερίφου, αλλά και γνωριμία αυτής της μουσικής κληρονομιάς για τους νεώτερους. 

 Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει ηχητικά ντοκουμέντα – ηχογραφήσεις από περασμένες δεκαετίες, από τη δουλειά αείμνηστων παραδοσιακών μουσικών της Σερίφου. 

Χρήσιμο θα ήταν να υπάρξει και κάποια εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιο φορέα (πχ Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπ. Πολιτισμού, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, κλπ) ώστε αυτή η δουλειά να γίνει πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερες δυνατότητες προβολής της και πρόσβασης από το ευρύ κοινό. :

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...