17 Δεκ 2018

Όταν η κοινωνία διεκδικεί, κερδίζει… – Δύο προσλήψεις στο ιατρείο της Σίφνου


Μετά την ανοιχτή επιστολή του Aigaio365 στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου και τις δύο παρεμβάσεις στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Σύρο, γίνονται πράξη κάποια από τα αιτήματα της κοινωνίας της Σίφνου.

 Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο αναλαμβάνουν μία ακόμη νοσηλεύτρια και ένας χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος. 

 Σίγουρα δεν καλύφθηκαν ούτε κατά διάνοια όλα τα αιτήματα. Σιγουρα υπάρχουν ακόμα καίριες και σημαντικές ελλείψεις, όμως χρειάστηκε μια ανοικτή επιστολή και λίγο …πίεση στον αναπληρωτή υπουργό για να γίνει ένα βήμα εμπρός. 

 Φαίνεται πως όταν οι κοινωνίες απαιτούν και όταν οι διοικήσεις θέλουν, μπορούν να πετύχουν πολλά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Νάξος, η Σύρος και η Σαντορίνη, όπου τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των υπηρεσιών Υγείας έχει ανέβει κατακόρυφα.

 Σε αυτό βεβαίως έχουν συμβάλει τόσο οι εξαιρετικοί διοικητές των Νοσοκομείων, οι οποίοι μάχονται για το καλό των μονάδων τους, όσο και η τοπική κοινωνία. Χαρακτηριστικο παράδειγμα οι κινητοποιήσεις των Σαντορινιών, που δεν άφησαν την προηγούμενη κυβέρνηση να ξεπουλήσει το Γ.Ν. Θήρας.

 Εννοείται πως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ηγεσίες του υπουργείου και της ΥΠΕ. Επιβάλλεται οι κοινωνίες και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να αγωνίζονται και να προωθούν τα αιτήματα τους. 

Να διεκδικούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματά τους. Είτε πρόκειται για θέματα υγειας, είτε για θέματα ναυτιλίας, είτε για οτιδήποτε.. 

 Στη Σίφνο το πρώτο (μικρό) βήμα έγινε.

 Είναι στο χέρι ΟΛΩΝ μας να υλοποιήσουμε και τα επόμενα. 

 Εδώ αναλυτικά η ανοικτή επιστολή προς Ξανθό και Πολάκη από τις 28/5

Πηγή : http://www.aigaio365.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...