16 Δεκ 2018

Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2018: Θρίαμβος για τον «Ψυχρό Πόλεμο»

Η ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι αλλά και οι δηλώσεις για την ανάγκη της ύπαρξης μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης, ήταν οι πρωαγωνιστές της χθεσινοβραδυνής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη. 

 Σε μια τελετή γεμάτη δηλώσεις πέρι της σημερινής κατάστασης της Ευρώπης και της θέσης των καλλιτεχνών απέναντι σε ένα περιβάλλον τοξικό, όπου η ακροδεξιά ανεβαίνει, το μίσος κυριαρχεί και οι κοινωνικές αντιθέσεις αυξάνονται, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου γιόρτασε φέτος τους καλύτερους της χρονιάς στη Σεβίλλη. 

 Η Αμίρα Καζάρ, ως παρουσιάστρια, μίλησε για μια εποχή που θυμίζει την κατάσταση της δεκαετίας του 30, ο Κώστας Γαβράς, ως τιμώμενο πρόσωπο, αφού ευχαρίστησε τον Βιμ Βέντερς για το βραβείο μίλησε για τη μεγάλη ανάγκη της αποδοχής σε αυτή τη δύσκολη εποχή. 

Ακόμη και η ταινία που θρίαμβευσε στο τέλος της βραδιάς, ο «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόφσκι, τρεις μήνες περίπου μετά την επίσκεψη του σκηνοθέτη στις Νύχτες Πρεμιέρας, διακετέχεται από αυτό το κλίμα του διχασμού, αν και μιλούσε αποκλειστικα για μια προσωπική σχέση στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια της γηραιάς ηπείρου.

Το πρώτο βραβείο της βραδιάς δόθηκε σε 2 Έλληνες, τους Κωνσταντίνο Κοντοβράκη και Γιώργος Καρναβά και την εταιρία παραγωγής Heretic, για την οποία παρέλαβαν το Eurimages Co-Production Award. 

Ο «Ψυχρός Πόλεμος» τέλειωσε τη βραδιά με 5 βραβεία, κερδίζοντας αυτό της Καλύτερης Ταινίας, της Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου, χάνοντας τον Ανδρικό από την ερμηνελια του Μαρσέλο Φόντε στο «Dogman» 

 Αναλυτικά οι νικητές:
 Πηγή : http://www.cinemagazine.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...