25 Δεκ 2018

Δώστε χαρά σε γονείς και παππούδες. Κάντε γιορτές όλοι μαζί!

Σίγουρα σκεπτόμενοι τις γιορτές, οι περισσότεροι έχουμε στο νου μας να πάμε καλεσμένοι σε κάποιο ρεβεγιόν σε σπίτι ή να κλείσουμε τραπέζι σε κάποιο μαγαζί. 
Ας μη ξεχνάμε όμως και τους ανθρώπους που μας έφεραν στην ζωή.

 Οι γονείς μας, ο παππούς και η γιαγιά είναι τα πρόσωπα τα οποία μας έχουν μεγαλώσει. Έχουν ξενυχτήσει για εμάς. Έχουν περάσει άγχη για να μας μεγαλώσουν και μας κρατούσαν πολλές ώρες για να μπορέσουν να δουλέψουν οι γονείς μας και να μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. 

Έχουν κάνει θυσίες σε δικά τους «θέλω!» Η έλλειψη χρόνου είναι δικαιολογία. Όταν θέλει κανείς βρίσκει χρόνο για να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα. 

Εννοείται ότι θα διασκεδάσει, θα βγει έξω και θα γλεντήσει. Αλλά δεν είναι τόσο ανέφικτο να φάει οικογενειακά την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ή να αλλάξει χρόνο με την οικογένεια του και να βγει να διασκεδάσει μετά. Σκεφτείτε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των γονιών και των παππούδων… 

 Σκεφτείτε πόσο χαρούμενους θα τους κάνετε. Θα νιώσουν ότι είναι σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας. Να θυμάστε ότι οι γονείς και οι παππούδες, όσο μεγαλώνουν γίνονται σαν τα μικρά παιδιά. Παραπονιούνται εύκολα, νιώθουν παραμελημένοι και παραγκωνισμένοι.

Έχουν ανάγκη να τους δείχνουμε την αγάπη μας συνεχώς και ότι είναι σημαντικοί στην ζωή μας. Ένας τρόπος για να το νιώσουν είναι, να περάσουμε τις γιορτές μαζί τους. Ανατρέξτε πίσω, στις γιορτές των παιδικών σας χρόνων. Πόσο υπέροχες ήταν οι στιγμές που είχατε περάσει όλοι μαζί; 
 Ας συνεχίσετε την παράδοση αυτή! 

Περάστε χρόνο μαζί τους. Συζητείστε με τους γονείς σας για το πώς περνούσατε τις γιορτές μαζί κι ας τις θυμάστε πολύ καλά. 
Δοκιμάστε κουραμπιέ, ή μελομακάρονο της γιαγιάς σας και ας μην τρελαίνεστε, αφού για εσάς τα έφτιαξαν. Ακούστε ξανά από τον παππού σας ιστορίες που σίγουρα έχετε ξανακούσει, αλλά που αρέσει στον παππού να διηγείται ξανά και ξανά. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί τους… 

Φτάνει μόνο να αναλογιστείτε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον κάποια καρέκλα στο γιορτινό τραπέζι θα είναι άδεια. Κάποιος θα λείπει.

Η ζωή είναι μικρή και η ευτυχία είναι στιγμές. Ζήστε, λοιπόν, την κάθε στιγμή σαν να μην υπάρχει αύριο. Δώστε αγάπη, για να εισπράξετε αγάπη! 

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2019 με υγεία, πολλή αγάπη και ευτυχία! 

Δώστε χαρά σε γονείς και παππούδες.

 Κάντε γιορτές όλοι μαζί! 

Πηγή :Singleparent.gr:  

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...