6 Ιαν 2020

Επείγουσα έκκληση για ηλεκτροδότηση από Άνδρο και Τήνο - Το παλιό εργοστάσιο της Χώρας δούλεψε κι άρχισε να δίνει ρεύμα στην Άνδρο

Φωτογραφία σήμερα το μεσημέρι από το λιμάνι της Χώρας Άνδρου όπου είναι το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ. (Φωτογραφία Εν Άνδρω).

Από τις 8 το πρωί περίπου υπάρχει γενική βλάβη στο εθνικό δίκτυο που συνδέει τα δύο νησιά της Άνδρου και της Τήνου. Υπάρχει πτώσης πυλώνα στο Αλιβέρι και επιπλέον δεν λειτουργεί η καινούργια ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων από τη Σύρο! 

Επομένως ούτε η Τήνος αλλά ούτε και η Άνδρος μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν και να τροφοδοτήσουν η μία την άλλη.Εδώ και δύο ώρες γίνονται προσπάθειες να τεθεί σε λειτουργία, το παλαιό εργοστάσιο της ηλεκτρικής στην Άνδρο. 

Κάτι που κατάφεραν στις 14:30 οι τεχνικοί της ΔΕΗ με μεγάλες προσπάθειες, καθώς οι μηχανές ήταν εγκαταλειμμένες και ασυντήρητες. 

Αυτή τη στιγμή έχουν αρχίσει να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα η Χώρα και τα γύρω χωριά. Γίνονται προσπάθειες να δοθεί ρεύμα στο Κόρθι, στο Μπατσί και στο Γαύριο που είναι πιο μακριά. Το εργοστάσιο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης μόνο στην Άνδρο. Ίσως μάλιστα καλύψει τις ανάγκες κατά περιοχές. Άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η κανονική ηλεκτροδότηση στα δύο νησιά. 
Το παλιό εργοστάσιο - αν και εγκαταλειμμένο - δούλεψε και η Άνδρος έχει προσωρινά ρεύμα.
 Οι άνεμοι που πνέουν με εντάσεις που φτάνουν τα 11 ή 12 μποφόρ και το συνεχές κρύο ανεμόβροχο έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και στα δύο νησιά. Καλούνται οι αρμόδιοι να δώσουν επειγόντως οριστική λύση γιατί οι ανάγκες και στα δύο νησιά είναι επείγουσες. 

Πηγή :  Ρεπορτάζ ΕΝ ΑΝΔΡΩ 
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...