27 Ιαν 2020

Σέριφος -Δημιουργική Πρωτοβουλία..Tσιμπημένος ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων ,Δημοτικός φόρος ο οποίος εισπράτεται και αποδίδεται στο δήμο μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και άλλων παρόχων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του καθορισμού τελών σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο δεν έγινε καμία αναφορά στην εισήγηση της δημοτικής αρχής στον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων ,δημοτικό φόρο ο οποίος εισπράτεται και αποδίδεται στο δήμο μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και άλλων παρόχων.

Αρχικά υποθέσαμε πως επρόκειτο για μία απλή παράλειψη ή για πιθανή πρόθεση κατάργησης του και όχι για ηθελημένη αποσιώπηση και πως θα επανέλθει προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης στα όργανα κάτι το οποίο όμως δεν έγινε

.Με μία προσεκτικότερη ματιά στη συνέχεια προέκυψαν αρκετά ερωτήματα και παρατηρήσεις σχετικά με την συνέχιση της εφαρμογής του ή μη και την αντίστοιχη ενημέρωση των παρόχων ,την πιθανή υπερχρέωση των πολιτών λόγω σφάλματος της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ(;),(χρέωση ΔΦ 0,77 το τ.μ. 

Αντί 0,13 το τ.μ. των αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου παρελθόντων ετών ,σχεδόν 600% μεγαλύτερες χρεώσεις ) ,την ανάγκη για άμεση ενημέρωση και διόρθωση σφαλμάτων εφόσον ταυτοποιηθούν,πιθανή ανάγκη αντιλογισμού και την ορθή κατάρτιση του προυπολογισμού . 

Κατά τη διάρκεια των ερωτημάτων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος δήλωσε μη ενημερωμένος για το θέμα και άμεσα δεσμεύτηκε για την προώθηση των ερωτημάτων μας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 Αναμένουμε τις απαντήσεις καθώς είμαστε σίγουροι πως ούτε ο δήμαρχος μα και κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν επιθυμεί την πιθανή επιβολή υπερ χρεώσεων σε βάρος των πολιτών έστω κ από απλή απροσεξία ή παράλειψη 

. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επιλέγουμε να μην το διορθώσουμε,άλλωστε για να κάνουν οι λογαριασμοί τους καλούς φίλους πρέπει πρώτα να είναι “καλοί” αυτοί..


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...