18 Μαρ 2023

Η Ακολουθία της Γ' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στη Σέριφο


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σερίφου τελέσθηκε απόψε, εν πληθούση Εκκλησία, η Ακολουθία της Γ' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', παρόντων της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του Δημάρχου Σερίφου, του Διευθυντού της Τραπέζης Alpha Bank Σερίφου και πλήθους Σεριφίων πιστών.



 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ομίλησε για την χαρά και την ελπίδα, που έφερε στον κόσμο η Θεοτόκος, από την ημέρα του Ευαγγελισμού Της μέχρι και σήμερα, για κάθε άνθρωπο που επικαλείται με πίστη την μεσιτεία και την προστασία Της, και ευχήθηκε για το επιόν Άγιο Πάσχα. 


Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα επισκεφθεί προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη και στη συνέχεια θα πλεύσει στην ιερά νήσο Μήλο. Εκείθεν, με θαλάσσιο ταξί θα πλεύσει στην αγιοτόκο νήσο Κίμωλο. Το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Οδηγητρίας. 


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα επιστρέψει στην ιερά νήσο Μήλο και το εσπέρας θα προστεί της Ακολουθίας των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αδάμαντος. Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου, το πρωί, θα επισκεφθεί Εκπαιδευτήρια της Μήλου και το εσπέρας, μέσω Πειραιώς, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη. 

Πηγή : https://www.imsyrou.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...