19 Μαρ 2023

Νεκροταφεία ανεμογεννητριών τα νησιά μας;video


Την ώρα που οι Έλληνες δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το έγκλημα των Τεμπών και η χώρα συγκλονίζεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την επικράτεια η κυβέρνηση, που έχει κάνει ό,τι μπορεί υπέρ του ολιγαρχικού ιδιωτικού τομέα και λίγο πριν τη λήξη της θητείας της εκτός από την ιδιωτικοποίηση του νερού, κάνει άλλο ένα δώρο προς το ολιγαρχικό καρτέλ της ενέργειας καθώς και στους βορειοευρωπαίους κατασκευαστές ανεμογεννητριών που απαλλάσσονται, με το αζημίωτο βέβαια, εξεύρεσης χώρων ταφής των παλαιάς τεχνολογίας ανεμογεννητριών τους. 

Πρόκειται συγκεκριμένα για τη διάταξη του άρθρου 141 του πολυνομοσχεδίου, που επιτρέπει σε 47 μη διασυνδεδεμένα νησιά με το δίκτυο ηλεκτρισμού, να μπαίνουν ανεμογεννήτριες παλιάς 20ετίας, οι οποίες δεν κατασκευάζονται πια και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν δέχονται να τις εγκαταστήσουν στο έδαφός τους. 

Στα 47 μη διασυνδεδεμένα νησιά περιλαμβάνονται :Αγ. Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Αμοργός, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί. Αστυπάλαια, Γαύδος, Γυαλί, Δονούσα, Ερεικούσα, Θήρα, Θηρασία, Θύμαινα, Ικαρία. Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Κίμωλος, Κρήτη, Κύθνος, Κως, Λειψοί, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μαράθι, Μεγαλονήσι, Μεγίστη, Μήλος, Νίσυρος, Οθωνοί, Οινούσες, Πάτμος, Ρόδος, Σάμος, Σέριφος, Σίφνος, Σκύρος, Σύμη, Τέλενδος, Τήλος, Φούρνοι, Χάλκη, Χίος, Ψαρά, Ψέριμος.
 δείτε το video
Πηγή : 
Ηλίας Γουρδούκης

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...