13 Μαρ 2023

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Κύθνου: Επιστολή διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ.

«ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»

Το πρωί της 1ης Μαρτίου ξεκίνησε με ένα καθησυχαστικό τηλεφώνημα προς τους γονείς του νησιού μας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Κύθνου (με λυκειακές τάξεις) : Οι μαθητές μας είναι όλοι καλά, τα 7 παιδιά της Γ΄λυκείου του σχολείου μας δεν είχαν ταξιδέψει ακόμα με τραίνο προς Θεσσαλονίκη για την 5νθήμερη εκδρομή τους». Την προσωρινή  μας ανακούφιση διαδέχτηκαν σκηνές τρόμου, χάους, θρήνος προσωπικός και συλλογικός και η συνειδητοποίηση πως όλοι θα μπορούσαμε να έχουμε βρεθεί επιβάτες στο μοιραίο τραίνο. «Ήταν όλα τους παιδιά μας».

Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους και στους συγγενείς των τραυματιών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Η συνείδηση μας δεν ησυχάζει, η φωνή της διαμαρτυρίας μας θα διασχίσει το Αιγαίο.Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με όλους του Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί σας για την απονομή δικαιοσύνης, την αποζημιώση των θυμάτων και όλων των επιβαινόντων, τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών δομών της χώρας με όλες τις ασφαλιστικές παραμέτρους, ώστε να μην επαναληφθεί ΠΟΤΕ μια τέτοια εθνική τραγωδία!

Με το βλέμμα στραμμένο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τον μοναδικό τρόπο σύνδεσής μας με την ενδοχώρα, που αποτελεί αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, αφήνοντας μας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες «μόνους και έρημους», τα πανάκριβα κόμιστρα, τα βεβαρυμένα από τα χρόνια και τις βλάβες σκαριά, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, ο φόβος φωλιάζει μέσα μας: Τελικά αυτό που συνέβη στα Τέμπη, συμβαίνει στη ζωή όλων μας, στην καθημερινότητά μας.

Γι’ αυτό δεν θα μείνουμε βουβοί, δεν θα αφήσουμε τις συνειδήσεις μας να ησυχάσουν, δεν θα αφήσουμε κανένα νεκρό στα αζήτητα, καμία οικογένεια μόνη στον αγώνα της για δικαιοσύνη! Η φωνή μας ξεπερνά πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικούς διαχωρισμούς. Η φωνή μας είναι ενώνεται με τις φωνές όλων των γονιών της Ελλάδος! Ήταν όλα τους παιδιά μας!

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Κύθνου

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...