8 Μαρ 2023

Μεγαλειώδης πορεία στην Ερμούπολη – Όλη η Ελλάδα έγινε η φωνή των νεκρών της


Απ’ άκρη σ’ άκρη η χώρα έγινε μία φωνή. Έγινε η φωνή των αδικοχαμένων επιβατών του συρμού intercity 62. Συλλογικοί φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι, μαθητές και φεμινιστικές οργανώσεις (ένεκα της ημέρας των γυναικών) πλημμύρισαν τους δρόμους της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας για να στείλουν σαφή μηνύματα:

  • Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα
  • Καμία περαιτέρω υποβάθμιση των υποδομών και των μεταφορών της χώρας
  • Ασφαλής σιδηροδρομική, ακτοπλοϊκή και τροχοφόρα συγκοινωνία για όλους.

εκατοντάδες Συριανοί διαδήλωσαν στην Ερμούπολη ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των διαδηλωτών στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ήδη από τις 10:00πμ είχε αρχίσει να συρρέει ο κόσμος μαζικά μπροστά από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να δώσει δυναμικό “παρών” στην απεργιακή συγκέντρωση που κάλεσαν τα σωματεία εργαζομένων στις Κυκλάδες, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές ενώθηκαν  στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα από την καρδιά των Κυκλάδων.


Σωματεία και συλλογικοί φορείς:  

“Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί”

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν  εργατικά σωματεία και συλλογικοί φορείς. Το στίγμα των χαιρετισμών σε γενικές γραμμές ήταν κοινό: Η τραγωδία των Τεμπών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υιοθετήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση και τις προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες, μίας πολιτικής που υποβαθμίζει τις δημόσιες υποδομές, την ασφάλεια, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον και  ευνοεί τα ιδιωτικά συμφέροντα.




“Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ”

Δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση έδωσαν και οι Συριανοί μαθητές, οι οποίοι αποτέλεσαν και την “κεφαλή” της πορείας. Ένα μονολεκτικό πανό πλαισίωνε το μπλοκ τους προκαλώντας ανατριχίλα: ΦΤΑΝΕΙ(Σ); Το βασικό τους σύνθημα δεν αφήνει περιθώρια για οποιοδήποτε σχολιασμό: “Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ – εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ”.

Δυναμικές συγκεντρώσεις και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων

Ήδη εχθές είχαμε τη δυναμική μαθητική πορεία στη Μύκονο ενώ σήμερα μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες καταγράφηκαν σε Πάρο, Νάξο και Τήνο.

Πηγή : https://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...