3 Απρ 2021

Κυκλάδες: "Εφυγε" νικημένος από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Σύρου


"Αυτος ο αεικινητος μικρός γίγαντας γονάτισε από έναν ιό.. Σε μια μονάδα ΜΑΦ κ όχι ΜΕΘ, χωρίς εντατικολογο.. ένας άνθρωπος δηλ που παρότι μπορεί να πέθαινε έτσι κι αλλιώς, δυστυχώς είχε λιγότερες ευκαιρίες επειδή η χώρα που τον φορολογουσε 50 χρόνια ενώ ωφειλε, δεν είχε να τον περιθαλψει σε μια αξιοπρεπή ΜΕΘ.. 

οι γιατροί του νησιού πάλεψαν, αλλά ο ιός νίκησε... σκέφτομαι πως κάποια στιγμή πρέπει να στηθεί ένα δικαστήριο για τα εγκλήματα αυτού του πολέμου, όπως μας λένε ότι βρισκόμαστε.. 

Κ να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα όχι γιατί δε σώθηκαν, αλλά γιατί ένα χρόνο τώρα δεν έγιναν προσπάθειες μπας και σωθούν...

 Μέρος ανάρτησης από τον παιδίατρο Ιορδάνη Παπαδόπουλο, χθες το βράδυ στην προσωπική του σελίδα στα social media. Με αφορμή τον θάνατό του +70 ετών Μάρκου, ενός βιοπαλαιστή που νικήθηκε από τον κορωνοϊό και έφυγε στην ΜΑΦ του Νοσοκομείου Σύρου... 

 Κι οπως διαβάζουμε στην σελιδα cyclades24.gr " Ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται στο Νοσοκομείο Σύρου από κορονοϊό, δυστυχώς είναι γεγονός και αφορά μόνιμο κάτοικο του νησιού, τον Μ.Β. έναν άνδρα άνω των 70 ετών, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή μετά από σκληρή και άνιση μάχη με τον ιό. Νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για αρκετές ημέρες, πάλεψε με τον κορονοϊό, οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά ο οργανισμός του δεν άντεξε και λύγισε στη σφοδρή επίθεση του φονικού ιού.

 Ο θάνατος του Μ.Β. προκάλεσε θλίψη στους συγγενείς και τους οικείους του που τον αποχαιρέτησαν σήμερα κατά την εξόδιο ακολουθία του. Επίσης, μας υπενθύμισε ότι κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, ακόμη κι αν ζει σε κοινωνίες με μικρό αριθμό κρουσμάτων". 

 Αναλυτικά η ανάρτηση του παιδιάτρου του Νοσοκομείου Σύρου Ιορδάνη Παπαδόπουλου αναφέρει: "Σήμερα έφυγε από covid ένας γείτονας. ο κύριος Μάρκος.. Συριανότατος, ο ορισμός του μεροκαματου, που με τα χέρια του έστριβε πέτρες... αυτος ο αεικινητος μικρός γίγαντας γονάτισε από έναν ιό..

 Σε μια μονάδα ΜΑΦ κ όχι ΜΕΘ, χωρίς εντατικολογο.. ένας άνθρωπος δηλ που παρότι μπορεί να πέθαινε έτσι κι αλλιώς, δυστυχώς είχε λιγότερες ευκαιρίες επειδή η χώρα που τον φορολογουσε 50 χρόνια ενώ ωφειλε, δεν είχε να τον περιθαλψει σε μια αξιοπρεπή ΜΕΘ.. οι γιατροί του νησιού πάλεψαν, αλλά ο ιός νίκησε... 

 Σκέφτομαι πως κάποια στιγμή πρέπει να στηθεί ένα δικαστήριο για τα εγκλήματα αυτού του πολέμου, όπως μας λένε ότι βρισκόμαστε.. Και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα όχι γιατί δε σώθηκαν, αλλά γιατί ένα χρόνο τώρα δεν έγιναν προσπάθειες μπας και σωθούν...

 Ο κος Μάρκος φέτος μας ζέστανε με τα ξύλα στο τζάκι που πάρα την ηλικία του περσυ την άνοιξη μας μάζεψε από την πισω αυλή... μας τάιζε με φρέσκα αυγά κάθε εβδομάδα, που κρεμουσε στο γιασεμί της μπροστινής αυλής... τώρα το σπίτι λυπαται που οι αυλές του θα ναι πιο "ήσυχες"..


.Κ η θάλασσα σκοτεινή προσπαθεί να μας απαλύνει τον πόνο...κ για να νοιώθουμε περήφανοι που ζούμε σε αυτή τη χώρα..μόνο αυτό έμεινε για περηφάνια κ..παρηγοριες στους άρρωστους..εύχομαι αυτή τη φορά ο άνθρωπος να μη ξεχάσει εύκολα οταν ξανάρθει η ώρα της επόμενης κρίσης.."

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...