16 Απρ 2021

Χ. Κόκκινος: Οι επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος" ΝΗΣΙδΑ" δεν συμμερίζονται την "ικανοποίηση" του κ.Χατζημαρκου και της παρέας του


Μεγάλη απογοήτευση με τα αποτελέσματα του προγράμματος στήριξης μικρών & μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΝΗΣΙΔΑ. Με 10 & 20 εργαζομένους, δε νοείται μικρή επιχείρηση, στον κλάδο των Ενοικιαζομένων δωματίων.
Αυτό θα σήμαινε μεγάλο αριθμό δωματίων, όταν στις Κυκλάδες ο μέσος όρος είναι κάτω από 12 δωμάτια.
Για ακόμη μία φορά, ευνοούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις-ενώ υποτίθεται το πρόγραμμα θα βοηθούσε τις μικρές
Σχολίασε η
ΠΡΟΕΔΡΟς ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
ΝΗΣΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ

-Το 64% των επιχειρήσεων  του Ν. Αιγαίου  που αποκλείστηκαν  από τη χρηματοδότηση του προγράμματος” ΝΗΣΙδΑ ”  σε καιρό φτώχειας, δεν συμμερίζονται την αυταρεσκη “ικανοποίηση ” του κ.Χατζημαρκου   και της παρέας του!
 
-Άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα από την Π.Ν.Α.  που θα ενισχύσει την ρευστότητα του επιχερηματικου κόσμου στα νησιά μας!
 
Ο αποκλεισμός από την χρηματοδότηση  του προγράμματος” ΝΗΣΙδΑ ”  του 64% των επιχειρήσεων του  Νοτίου Αιγαίου διογκώνει τα οικονομικά τους προβληματα σε καιρούς φτώχειας και αβεβαιότητας .
 
Από τον Δεκέμβριο του 2020 κατατέθηκαν 10.119  αιτήσεις , δαπανήθηκαν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολύτιμα   χρήματα για τη συμετοχή τους στη διαδικασία και τελικά…  πρόσφατα  αποφασίστηκε η  χρηματοδοτήση  από τους πόρους του προγραμματος ” Νησίδα ”  της Π.Ν.Α. των….  3705 επιχειρήσεων  δηλαδή…. μόνο  το  36%  των ενδιαφερομενων! 
 
Την ίδια ώρα που ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ.Γ, Χατζημαρκος και οι συνεργάτες του εκφράζουν αυταρεσκα την ικανοποίηση τους για το 36% που χρηματοδοτείται …..στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει θυμός και αγανακτηση από την συντριπτική πλειοψηφία(64%)  που αποκλείστηκε ! Ξεχειλίζει η οργή των χιλιάδων” απορριπτεων ” από την χρηματοδότηση του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ, καταγράφεται η αμφισβήτηση για τις διαδικασίες της αξιολόγησης και ….αναφέρονται ονόματα οφελημενων επιχειρηματιών που είναι στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου!
 
Η μεγάλη απορία που επικρατεί  είναι ότι ενισχύονται οικονομικά  λιγότεροι και… οι περισσότεροι αποκλείονται, σε δύσκολες συγκυρίες και διακυβευεται πλέον τον μέλλον τους  και η βιωσιμότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης τους!
 
Δεχόμενοι “καλοπιστα ” ότι όλα εξελίχθηκαν νόμιμα και ομαλά στην διαδικασία αξιολόγησης  αλλά…,  με δεδομένο  τα πολλά “παρατράγουδα”  και ολιγωρίες που   παρατητηρηθηκαν ….θυμίζουμε, επισημαίνουμε και προτείνουμε τα εξής:
 
1) Η Π.Ν.Α   ήταν  η έκτη στη σειρα(όχι η πρώτη…) που  ακολούθησε 
την καλή πρακτική  των αλλων Περιφερειών της χώρας και οργάνωσε αυτό το πρόγραμμα που στηριχτηκε σε ευρωπαϊκούς πόρους και στόχους είχε την ενίσχυση των ΜΜΕ των νησιών μας που επλήγησαν απο τις συνέπειες του covid/19.
 
2)Η πρόταση για δημιουργία του προγράμματος κατατέθηκε απο παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου ΑιγαίουΑιγαίου(μεταξύ αυτών και η δική μας).
 
3) Ο Περιφερειάρχης  κ.Χατζημαρκος αρχικά προέβλεπε πρόγραμμα 49 εκ € …..και τελικά περιορίστηκε σε 35εκ €….που διατέθηκαν  σε 3705 επιχειρησεις από τις  10.119 που συμμετείχαν στη διαδικασία. 
 
4) Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- μικρότερη σε πληθυσμό και αριθμό μικρο μεσαίων  επιχειρήσεων σε σύγκριση με το Νότιο Αιγαίο – διέθεσε 40εκ σε αντίστοιχο προγραμμα δηλ.περισσότερα απο το Ν.Αιγαίο!!!
 
ΠΡΟΤΑΣΗ:
 
Είναι υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει το σύνολο της δοκιμαζομενης  κοινωνίας μας.
 Να σταματήσει ΤΩΡΑ : τα ρουσφέτια , τις πολυδάπανες οικονομικές αναθέσεις σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δράσεις και τους παχυλους μισθούς σε”  ημετερους” και τους πολιτικούς” αυλικούς” της!
 
Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ  στη δημιουργία Νέου Προγράμματος , ευέλικτου και διαδραστικού, που θα επιχορηγήσει  τον επιχειρηματικό κόσμο και θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας .
Εμείς  προτείνουμε και  θα “βάλουμε πλάτη”…..,ο κ.Χατζημαρκος και η παρέα του να μην αδρανήσει!Άλλωστε στην Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου…” λεφτά υπάρχουν “.
Πηγή : https://www.rodiaki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...