4 Απρ 2021

«Να γίνει δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να συνεχίσει τη λειτουργία του το κατάστημα Ελληνικών Ταχυδρομείων της Ανάφης»


"Το τοπικό γραφείο ΕΛΤΑ στη Χώρα Ανάφης, είναι η μοναδική εταιρεία ταχυμεταφορών που έχει υποκατάστημα στο νησί. Δεν υπάρχει έδρα καμίας ανταγωνιστικής εταιρείας, καθώς μόνο αντιπρόσωποι. 

Το πλήγμα των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με την κατάργηση, καθώς οι άνθρωποι μεγάλης και μικρής ηλικίας θα αναγκαστούν να καταφεύγουν στο νησί της Σαντορίνης. Αυτό θα είναι χρονοβόρο, ασύμφορο και αβέβαιο λόγω της ανεπαρκής ακτοπλοϊκής επικοινωνίας. 

Για τους επιχειρηματίες έχει τις ίδιες συνέπειες, ως προς την παραλαβή προϊόντων που δεν υπάρχουν στο νησί, αποστολών εγγράφων με κοντινές ημερομηνίες καταβολών. Να υπενθυμίσουμε πως το ΕΛΤΑ στην Ανάφη, εκτελεί χρέη τραπέζης Eurobank, καθώς δεν υπάρχει κανένα υποκατάστημα από άλλη τράπεζα..." 

 Σε μερικές γραμμές η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών στις Κυκλάδες. 
Δείτε πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός καταστήματος ΕΛΤΑ σε ένα νησί όπως είναι η Ανάφη. Που δεν έχει τράπεζα, που δεν έχει υπηρεσίες μεταφοράς προϊόντων, που δεν έχει τρόπο μετακίνησης εγγράφων. 

Που εάν χάσει τη μοναδική (δημόσια) υπηρεσία, θα πρέπει να πηγαίνει στη Σαντορίνη για να παραλάβει ένα πακέτο πχ με ρούχα... Κι εάν νομίζει κανείς ότι είναι εύκολο να ταξιδέψει όχι χειμώνα αλλά και καλοκαίρι στην Σαντορίνη από την Ανάφη που είναι ένα τσιγάρο δρόμος, τότε είναι γελασμένος...

 Και οι επιχειρηματίες μέσω της Ενωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων του νησιού (ΕΤΕΑ) κάνουν το αυτονόητο. Επικοινωνούν μέσω επιστολής (και προφανώς θα έχει γίνει και τηλεφωνική επαφή) με τους παράγοντες των ΕΛΤΑ για να βρεθεί λύση...

 Η οριστική αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος θα είναι μαχαιριά στο κορμί των κατοίκων.... .

 Αναλυτικά η επιστολή (με τίτλο " Επιστολή Διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Ανάφη" που υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Επιχειρησεων Ανάφης (ΕΤΕΑ) κα Ευθυμία Καλογεροπούλου (και βέβαια το ΔΣ) - Δείτε στο τέλος του άρθρου την επιστολή σε μορφή pdf 

 Κύριε Πρόεδρε, 

 Η ανακοίνωση για «λουκέτο» στο κατάστημα ΕΛΤΑ της Ανάφης επηρέασε τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες του νησιού. Το τοπικό γραφείο ΕΛΤΑ στη Χώρα Ανάφης, είναι η μοναδική εταιρεία ταχυμεταφορών που έχει υποκατάστημα στο νησί. Δεν υπάρχει έδρα καμίαςανταγωνιστικής εταιρείας, καθώς μόνο αντιπρόσωποι. Το πλήγμα των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με την κατάργηση, καθώς οι άνθρωποι μεγάλης και μικρής ηλικίας θα αναγκαστούν να καταφεύγουν στο νησί της Σαντορίνης. Αυτό θα είναι χρονοβόρο, ασύμφορο και αβέβαιο λόγω της ανεπαρκής ακτοπλοϊκής επικοινωνίας. Για τους επιχειρηματίες έχει τις ίδιες συνέπειες, ως προς την παραλαβή προϊόντων που δεν υπάρχουν στο νησί, αποστολών εγγράφων με κοντινές ημερομηνίες καταβολών. Να υπενθυμίσουμε πως το ΕΛΤΑ στην Ανάφη, εκτελεί χρέη τραπέζης Eurobank, καθώς δεν υπάρχει κανένα υποκατάστημα από άλλη τράπεζα. Εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον των διαδικασιών των επιχειρήσεων που διαθέτουμε. Φορολογούμαστε και έχουμε υποχρεώσεις ισότιμες με τα υπόλοιπα νησιά τα οποία έχουν υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν. Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης κατόπιν συμβουλίου, αποφάσισε να σας στείλει αυτή την επιστολή, με σκοπό να εισακουστεί και να γίνει δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να συνεχίσει τη λειτουργία του το κατάστημα Ελληνικών Ταχυδρομείων της Ανάφης".
 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...