6 Απρ 2021

Ανδρος - Τριδήμας: Ποτέ δεν είπα ότι θα κάψω το νησί video


Χθες το απόγευμα όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσαν μέσα από την τηλεοπτικό συγνώμη του ΣΚΑΙ ότι πρόεδρος κοινότητας στην Ανδρο είχε πει ότι θα βάλει φωτιά ως διαμαρτυρία για τους δασικούς χάρτες...

 Τι απαντά σήμερα ο πρόεδρος της κοινότητας;. 

Ο ΣΚΑΪ και ο Μιχάλης Τεζάρης μίλησαν σήμερα με τον Ανδρέα Τριδήμα, πρόεδρο της κοινότητας Μακροταντάλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν εννοούσε τα όσα είχε πει στην τηλεδιάσκεψη και σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζε τόσο μεγάλη φωτιά. 

 Ο Ανδρέας Τριδήμας ισχυρίστηκε ότι μίλησε παρορμητικά και ότι αυτά που είπε παρερμηνεύτηκαν. «Εγώ μίλησα στο συμβούλιο λίγο παρορμητικά, όταν εννοούσα θα βάλω φωτιά, έφερα ένα παράδειγμα, ότι έχω ένα χωράφι από τον παππού μου και θέλω να το καλλιεργώ και θέλω να το δείξω, θα βάλω μια φωτιά για να το καθαρίσω, όχι να βάλω φωτιά στο βουνό για να κάψω το νησί, απλώς παρερμηνεύτηκε.» 

 Στην Άνδρο μετέβη από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να συνδράμει στις έρευνες των στελεχών της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της πυροσβεστικής που διερευνούν τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς στην Άνδρο και αν υπάρχει εμπλοκή ατόμου. 

 «Ζητώ συγγνώμη γιατί δικαιολογημένα μπορεί κάποιος να εκφέρει αντίθεση άποψη. Δεν είπα ποτέ ότι θα πάω να βάλω εγώ φωτιά να κάψω το νησί σε καμία περίπτωση.», τονίζει ο πρόεδρος. 

 Ήδη έχουν έχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις υπόπτων και αυτοπτών μαρτύρων για την φωτιά στο νησί της Άνδρου, που τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί. Παράλληλα, διερευνάται το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών. 

Ο κ. Τριδήμας είπε για τις έρευνες: «Προς το παρόν δεν με έχουν ενοχλήσει, ίσως είναι νωρίς ακόμη, δεν με έχουν ενοχλήσει από πυροσβεστική, εισαγγελέας και τέτοια, σίγουρα θα με ενοχλήσουν.» 

 Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τριδήμας μίλησε στο πρωί και στον ΑΝΤ1 -στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" - και έκανε λόγο για παρόρμηση της στιγμής. "Ένας αγρότης, που του χουν βγάλει δασικό το χωράφι του, θα βάλει φωτιά στο χωράφι του για να το καθαρίσει και μόνο. 

Σε καμία περίπτωση δεν θέλει ένας κτηνοτρόφος να καούν τόσες χιλιάδες στρέμματα"

 Μεγάλη καταστροφή 
 Να σημειώσουμε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά χθες το βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί η βροχή βοήθησε ώστε να τεθεί οριστικά νοκ άουτ...

 "Μεγάλη καταστροφή, περισσότερα από 10.000 στρέμματα καμμένα, ευτυχώς το μέτωπο έχει μαζευτεί και κινείται μακριά από κατοικημένες περιοχές", δήλωσε στον "Ελεύθερο Τύπο" το απόγευμα της Κυριακής ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης. 

 Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή μεταξύ Κατακοίλου και Ρεμάτων και μέσα σε ελάχιστη ώρα σχηματίστηκε πύρινο μέτωπο μήκους περίπου 400 μέτρων. 

Οι δυνάμεις τις Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο λίγο μετά τις 02:00, έδωσαν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς που κατευθυνόταν προς τους οικισμούς της περιοχής. 

 Να σημειώσουμε ότι χθες το βράδυ ο Δήμος Ανδρου σε ανακοίνωσή του ανέφερε "Περιορισμένο και με κατεύθυνση τα Λεύκα κινείται το μέτωπο της φωτιάς, που ταλανίζει την Άνδρο από τα χαράματα αυτής της Κυριακής. 

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου είναι σε επιφυλακή και πλέον, μετά τη δύση του ηλίου, θα παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της. 

 Ο Δήμος Άνδρου, με οδηγίες του Δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη, μερίμνησε για την τροφοδοσία των δυνάμεων, που βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο, καθώς και τη φιλοξενία τους σε δωμάτια και καταλύματα, εφόσον κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω παραμονή τους. 

 Με την ευχή να μη σημειωθεί αναζωπύρωση του μετώπου, ο κ. Λοτσάρης ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν από την πρώτη στιγμή, που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά για την άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση των Δυνάμεων πυρόσβεσης και Προστασίας. Θερμές ευχαριστίες, ακόμη, απευθύνει στην εταιρεία Fast Ferries και στον πλοιοκτήτη, Θεολόγο Παναγιωτάκη.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέλαβε το κόστος του ακτοπλοϊκού δρομολογίου και εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά στην Άνδρο των απαραίτητων επιχειρησιακών Δυνάμεων από Αθήνα, αρνούμενος τη μίσθωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δηλώνοντας ότι “αυτό το δρομολόγιο το κάνω για τους Ανδριώτες”.

 Υπενθυμίζεται ότι, η πυρκαγιά ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου και από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρα Τμήματα ΕΜΑΚ". 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...