4 Απρ 2021

Κυκλάδες - Ανδρος: Φωτιά με εκκενώσεις χωριών, έλευση αεροπλάνων


Είναι λίγο μετά τις 10.30 το πρωί και ο Δήμος Ανδρου ανακοινώνει ... " Προς τους διαμένοντες στον οικισμό Ατένι Παρακαλούμε για την άμεση και προληπτική εκκένωση κατοίκων του οικισμού Ατένι, καθώς και απομάκρυνση ζώων και σταθμευμένων οχημάτων, υπό το βάρος της πυρκαγιάς, που ενέσκηψε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

 Στην πυρκαγιά επιχειρεί το σύνολο των οχημάτων του Δήμου και λοιπών φορέων πολιτικής προστασίας, καθώς και ιδιωτών, ενώ αναμένεται και πεζοπόρο Τμήμα, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς". 

 Είναι η δεύτερη ανακοίνωση του Δήμου Ανδρου προς κατοίκους του νησιού καθότι από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε φωτιά σε εξέλιξη στο νησί... Η πρώτη φωτιά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cyclades24.gr εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο που καταστράφηκε ολοσχερώς το βράδυ του Σαββάτου, όμως η δεύτερη ήταν αυτή που προκάλεσε συναγερμό… 



Πρωινές ώρες της Κυριακής (περίπου στις 2 τα ξημερώματα) έχουμε ενημέρωση στη Πυροσβεστική για φωτιά στη κατάφυτη περιοχή Ρέματα και μάλιστα ξεκίνησε η μάχη για τη κατάσβεσή της… 

Αρχικά με 5 οχήματα της Πυροσβεστικής, 2 οχήματα του ΣΕΔΑ και μια υδροφόρα του Δήμου Άνδρου που έφτασαν στο σημείο, με τους 8 πυροσβέστες και τους 5 εθελοντές Πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη φωτιά. Και με δεδομένο ότι η περιοχή είναι κατάφυτη και από τις ωραιότερες του νησιού, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραχος Παναγιώτης Κοτρίδης διέταξε το νησί της Άνδρου σε Γενική επιφυλακή, με τους φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

 Η φωτιά κατέκαψε μεγάλη έκταση και ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού Ρέματα καθώς η πυρκαγιά πλησίασε απειλητικά τα σπίτια. 

 Η πρώτη ανακοίνωση του δήμου; 

 Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. 

Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα. Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε.

 Τραυματίας Πυροσβέστης 

 Όπως διαβάζουμε στη σελίδα https://www.enandro.gr/koinonia/ η μάχη με τη φωτιά σκληρή, μετά τις 9 το πρωί έχουμε και έλευση δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων που είχαν να αντιμετωπίσουν και τον άνεμο, έκαναν ρίψεις ενώ ζητήθηκε η συνδρομή και ελικοπτέρου που μπορεί να κινηθεί καλύτερα … 


Ολος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε εγρήγορση ενώ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε (εγκαύματα) στη προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς.. Το ευχάριστο είναι ότι είναι καλά στην υγεία του 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...