6 Απρ 2021

Απάντηση Δημάρχου Μήλου στον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα




 Κύριε Βουλετή Κυκλάδων,
Με έκπληξη διάβασα την ανοιχτή επιστολή σας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου στις 29 Μαρτίου για το ψηφισθέν σχέδιο νόμου της επενδυτικής συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός".http://giannisserfanto.blogspot.com/2021/04/blog-post.html

 Να φανταστώ ότι εξαντλήσατε κάθε δυνατή προσπάθεια επικοινωνίας μαζί μου, ώστε να καταφύγετε σε ανοιχτή δημόσια επιστολή;

Παρά το γεγονός ότι κατανοώ τη θέση σας, ως Βουλευτή όλων των Κυκλαδιτών, είναι λυπηρό να πρέπει να ανταλλάσουμε τις απόψεις μας σε προσωπικό επίπεδο δημοσίως, αλλά εάν αυτός είναι ο τρόπος που επιβάλλεται από την επικοινωνιακή σας πολιτική, ας ανταποκριθώ βοηθώντας σας. 

 Δεν μπορώ να εξετάσω τη συγκεκριμένη κίνησή σας ως "ενημέρωση" των δημοτών, διότι η πλήρης εικόνα για τον τόπο τους διασφαλίζεται με συστηματικές ενημερώσεις των εκλεγμένων εκπροσώπων τους στη Βουλή. 

Εφόσον επιλέγετε πολιτική ορθής ενημέρωσης, θα ήταν πρέπον να υπάρχουν ενημερώσεις ΚΑΙ από εσάς που διαχειρίζεστε την καθημερινότητα όλων μας με τις ψήφους σας στη Βουλή. 

 Αρχικά θα ήθελα να παραθέσω εδώ τον σύνδεσμο που προβάλλει την αναφερόμενη 4ή Συνεδριαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου στις 29 Μαρτίου 2021, 
ώστε να ακούσετε όσα και όπως αναφέρθηκαν, διότι όπως υποδηλώνει το κείμενό σας, λανθασμένα σας μετέφεραν την τοποθετησή μου.

 "Λανθασμένα" διότι: 

 Αναφέρω τουλάχιστον τέσσερις φορές ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αφορά την περιοχή της Κασσάνδρας. 
Απλό και κατανοητό γεγονός! Όμως όφειλα, ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας της Μήλου, διαφυλάσσοντας το νησί μου, να ενημερώσω τους δημότες μου για επικείμενη επιστροφή της Εταιρείας αυτής στο νησί μας, όπως και κατά το παρελθόν. 

Μπορώ επίσης να σας εκθέσω την παρελθοντική κατάσταση του νησιού ώστε να αντιληφθείτε ότι η πρόθεση της εξόρυξης του χρυσού δεν αποτελεί "εικονική πραγματικότητα", ούτε "αόρατο εχθρό" η συγκεκριμένη εταιρεία. 

 Ειπώθηκε αυτολεξεί "Δυστυχώς υπήρξε τοποθέτηση Κυκλαδιτών Βουλευτών υπέρ της εξόρυξης του χρυσού". Εάν και δεν αναφέρω το ονοματεπώνυμό σας ΠΟΥΘΕΝΑ, δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιό λόγο θίχτηκε ο ρόλος σας ως Βουλετής Κυκλαδιτών και ξεσπάτε δημοσίως για την τοποθέτησή μου κατά το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν είστε όντως ένας από εκείνους που ψήφισαν υπέρ του σχεδίου νομού.

 Άραγε, μπορείτε να τοποθετηθείτε στο ερχόμενο Δημοτικό μας Συμβούλιο ως προς την εξής γενόμενη απορία: 

 Σε ενδεχόμενη "εισβολή" οποιασδήποτε εταιρείας ιδιωτικών συμφερόντων εξόρυξης χρυσού στο νησί μας θα ταχθείτε υπέρ αυτής ή θα είστε στο πλευρό μας; Κάπου εδώ, οφείλω να σας ενημερώσω ότι η τοπική κοινωνία της Μήλου ΔΕΝ επιθυμεί και δεν διαπραγματεύεται την εκποίηση του χρυσού.

 Μπορούμε επίσης να σας αποστείλουμε και τις αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων ώστε να σας βοηθήσουν στην αντίστοιχη ψήφιση στη Βουλή μιας παρόμοιας, εάν όχι ίδιας, επενδυτικής συμφωνίας. 

 Όσων αφορά τους προσωπικούς σας χαρακτηρισμούς περί σοβαρότητας, παραπληροφόρησης, ψεύδους και μικροπολιτικών και κομματικών παιχνιδιών, αποδεικνύω καθημερινά ότι τα αφήνω στην άκρη γιατί είναι ρόλοι και περιγραφές που δεν ταιριάζουν με το προφίλ των δημοτών μου, εφόσον πλειοψηφικά εκλέχθηκα από τους Μηλιούς που ασπάστηκαν τον χαρακτήρα, το ήθος, τα όνειρα και τους στόχους μου! 

 Ως προς την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ που αναφέρετε "για άλλα τοπικά ζητήματα" της Μήλου, μην ανησυχείτε, κερδίζετε δικαιωματικά τη λέξη!

 Ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης
Πηγή : https://www.mileikanea.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...