7 Απρ 2021

Χάκαραν τα email του Πανεπιστημίου Αιγαίου!


«Επικοινωνούμε το πρόβλημα, όπου έχουμε δυνατότητα» λέει η Πρυτάνισσα, Χ. Βιτσιλάκη στο «Ν»

Ηλεκτρονικό χακάρισμα, δηλαδή αποκλεισμό από την πρόσβαση των λογαριασμών τους, χιλιάδων χρηστών και χρηστριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην αλληλογραφία τους (email), διαπιστώθηκε σήμερα, μεσημέρι της Τρίτης.

 Αφορά στα email ακαδημαϊκών, φοιτητών και φοιτητριών και του προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. «Επικοινωνούμε το πρόβλημα σε όποιους και όποιες είναι δυνατό, αφού δεν μπορεί να γίνει χρήση των email. 

Αυτονόητα δεν μπορεί να γίνει μαζικά σε όλους και όλες» εξήγησε σχετικά στο «Ν» η Πρυτάνισσα του Ιδρύματος, Χρυσή Βιτσιλάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 4 το απόγευμα σταδιακά αποκαθίσταται το πρόβλημα και για τη διεξαγωγή των μαθημάτων εξ αποστάσεως καθώς μέχρι πρότινος, όσα γίνονταν μέσω e-class συνεχίζονταν κανονικά, ενώ όσα γίνονται με zoom- epresence δεν υποστηρίζονταν. 

 Σταδιακά επανέρχεται και η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αλληλογραφία. Διερευνώνται οι επιπτώσεις από το χακαρισμα, ενώ σημειώνεται ότι δεν υπήρξε πρόσβαση στα αρχεία του Πανεπιστημίου, με το τμήμα των πληροφορικών να βρίσκονται σε πυρετωδεις εργασίες για την αποκατάσταση.

Πηγή : https://www.stonisi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...