14 Απρ 2021

Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου 2021-2025 σε δημόσια διαβούλευση


Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση έθεσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το Σχέδιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου 2021-2025.

 Το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) είναι μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης έργων και δράσεων για τις Περιφέρειες, που δρα συμπληρωματικά με τα συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα. 

Ωστόσο, μέχρι σήμερα λειτουργούσε χωρίς ένα πλαίσιο μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ο ρόλος του. Προκειμένου να κατοχυρωθεί η προγραμματική διάσταση του εθνικού ΠΔΕ, με τον Νόμο 4635/2019 “Επενδύω στην Ελλάδα & άλλες διατάξεις”, αποφασίστηκε η κατάρτιση του “Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης” (ΕΠΑ), καθώς και η εξειδίκευσή του με επιμέρους Προγράμματα (Τομεακά, Περιφερειακά και Ειδικά).

 Σε αυτό το πλαίσιο και με το ποσό των 91 εκ. ευρώ που της κατανεμήθηκε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατάρτισε το Σχέδιο Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης, με βάση τις προτεραιότητες πολιτικής που εξειδικεύονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικής μας Περιφέρειας, τις ανάγκες που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν, καθώς επίσης και τις προοπτικές ανάπτυξης προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί και να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της μεγάλης δημοσιονομικής και υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε. 

Απώτερος στόχος είναι η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της Περιφέρειας, η πληρέστερη δυνατή αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας του περιβάλλοντος. 

 Στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, που θα διαρκέσει έως τις 7/5/2021, ώρα 16:00, καλείται να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος φορέας καθώς και κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με στόχο τη βελτίωση του περιεχομένου του Προγράμματος. 

Πηγή : https://atlantea.news/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...