16 Απρ 2021

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Κίμωλο


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το νέο πρόγραμμα υποστήριξης περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων “TRUST THE CHANGE”, μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The People’s Trust”. 

 Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα “TRUST THE CHANGE” πραγματοποιήθηκαν ολόκληρο τον Φεβρουάριο, ενώ η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε εντός του Μαρτίου. Συνολικά 22 μικρές επιχειρήσεις από τα νησιά του προγράμματος “Seachange Greek Islands” θα ενισχυθούν με οικονομική στήριξη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, με σκοπό να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. 

Τα νησιά που συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα είναι η Αμοργός, η Ανάφη, η Δονούσα, η Ηρακλειά, η Κίμωλος, τα Κουφονήσια, η Σίκινος, η Σχοινούσα και η Φολέγανδρος. 

Στο επόμενο διάστημα οι επιλαχούσες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν την υλοποίηση του επιχειρησιακού τους πλάνου, με τη στήριξη των ΔωρητώνΤο πρόγραμμα “TRUST THE CHANGE” δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων και νεοσύστατων επιχειρήσεων στα δέκα νησιά του προγράμματος “SeaChange Greek Islands”, οι οποίες θα αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. 

Οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν σύντομο επιχειρηματικό σχέδιο και αναλυτική περιγραφή των δαπανών που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησής τους και αξιολογήθηκαν με κριτήρια τόσο τα οικονομικά στοιχεία, όσο και τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της επένδυσης.

 Από το 2018, το πρόγραμμα “SeaChange Greek Islands” φέρνει έναν αέρα περιβαλλοντικής αλλαγής στις Κυκλάδες. Καθαρισμοί ακτών και βυθών, εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης φέρνουν τους κατοίκους ένα βήμα πιο κοντά στην προστασία του περιβάλλοντος και, κατ’ επέκτασιν, του νησιού τους.

 Με την έναρξη της νέας χρονιάς, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στο πεδίο δραστηριοποίησής του, με τη σκέψη πως η ηθική επιχειρηματικότητα μπορεί να φέρει θετική αλλαγή στο περιβάλλον

 Πηγή : https://www.mileikanea.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...