23 Απρ 2021

Περιορισμένο και διαχειρίσιμο χαρακτήρισε σε δημόσια τοποθέτησή του το ζήτημα της εμφάνισης κρουσμάτων covid-19 στο νησί ο Δήμαρχος Κύθνου


Στο “βαθύ κόκκινο” εντάχθηκε το νησί της Κύθνου, ωστόσο, σύμφωνα με το Δήμαρχο, κ. Σταμάτη Γαρδέρη, η διασπορά είναι ελεγχόμενη και δεν πρόκειται να επηρεάσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων για την τοπική κοινωνία. Στην εκπομπή της ΕΡΤ3, “Περίμετρος”, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κύθνου, κ. Σταμάτης Γαρδέρης, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων covid-19 στο νησί, το οποίο και τέθηκε σε “βαθύ κόκκινο”, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

 Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος «δυστυχώς είχαμε κάποια περιστατικά το τελευταίο διάστημα. 

Όσο και να τηρείς τα μέτρα, όσο και να θέλεις να προφυλαχθείς, συμβαίνει και το απρόσμενο πολλές φορές». Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το Δήμαρχο, τα κρούσματα εμφανίζονται σε στενό οικογενειακό σχεδόν κύκλο και είναι πλήρως ιχνηλατίσιμα. «Ευτυχώς, τα κρούσματα είναι σε στενό κύκλο, είναι εύκολη η ιχνηλάτησή τους και δεν έχουμε πρόβλημα, υπάρχει περιορισμός. Στις μικρές κοινωνίες συμβαίνει αυτό».

 Για την κατάταξη της Κύθνου στο “βαθύ κόκκινο” ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, ο ίδιος ανέφερε, ότι «είναι μία περίοδος που θα πάρουμε κάποια ιδιαίτερα μέτρα. Προσδοκούμε κι εμείς, ότι στα μέσα Μαΐου, που θα ανοίξουν πλέον οι περιορισμοί, να επανέλθουμε κι εμείς στην κανονικότητα». 

 Ο κ. Γαρδέρης υπενθύμισε, πως για το Δήμο Κύθνου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Κύθνου ηλικίας 18-59 ετών. 

«Οι εμβολιασμοί προχωρούν τάχιστα. Υπάρχει μία πολύ καλή ροή. Η πρώτη φάση, για τις ηλικίες 60 και άνω έχει τελειώσει με τη λήψη και της δεύτερης δόσης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση, σε έναν “οριζόντιο” εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 18-59. Και εκεί έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και ευελπιστούμε ότι έως τις 5-10 Μαΐου το αργότερο, να έχουμε τελειώσει και με αυτή τη φάση». 

 Τέλος, σε ερώτημα των δημοσιογράφων σχετικά με το πώς προβλέπεται η κίνηση της φετινής τουριστικής σεζόν, ο Δήμαρχος Κύθνου τόνισε, πως «υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για την Κύθνο. Μπορώ να πω, ότι τα τηλέφωνα χτυπούν εδώ και δύο μήνες τώρα. Η Κύθνος είναι ένα νησί προσβάσιμο, κοντά στην Αττική. 

Πέρσι, παρ’ όλα τα μέτρα, η Κύθνος και πάλι είχε μία τουριστική αύξηση, σε συνέχεια των προηγούμενων ετών. Σταθερά, από το 2016 και μετά καταγράφεται περί το 20% ετήσια αύξηση. 

Πέρσι, βάσει των στοιχείων κίνησης από το Λιμεναρχείο, είχαμε μία αύξηση περίπου 16-17%». 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...