21 Ιουν 2021

Η 107 ετών υπεραιωνόβια Καλυμνιά με 140 εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα


Η κυρά Παναγιούλα με τα 10 παιδιά, τα 44 εγγόνια, τα 91 δισέγγονα και τα 5 τρισέγγονα. Ένα μικρό αφιέρωμα από το kalymnos-news.gr στην πολύτεκνη υπεραιωνόβια Καλυμνιά μητέρα την Παναγιούλα Στεφανιδάκη Παναγιούλα (Παναγιώτα) Στεφανιδάκη το γένος Ελένη. Κόρη του Χρήστου και της Θεμελίνας Ελένη. 

 Γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1914 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ληξιαρχείου Καλύμνου. Σε 4 μήνες κλείνει τα 107 έτη και μπαίνει στα 108. Η κυρά Παναγιούλα είναι η γηραιότερη Kαλυμνιά και συγκαταλέγεται στις υπεραιωνόβιες και γηραιότερες Ελληνίδες. 

 Γεννήθηκε στην Κάλυμνο τρεις μήνες μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, έζησε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και φυσικά έζησε και τη σημερινή πανδημία που έπληξε όλο τον κόσμο Παντρεύτηκε σε ηλικία 21 ετών ,στις 23 Δεκεμβρίου 1935, τον Μιχαήλ Στεφανιδάκη, Μικρασιάτη που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό, από Κρητικό πατέρα και μητέρα Κώα. 

 Απέκτησαν δέκα (10) παιδιά, πέντε(5) αγόρια και πέντε(5)κορίτσια . Τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα , τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία. Στη ζωή βρίσκονται τα 8 παιδιά. Έχουν αποβιώσει ο Χρήστος και ο Παντελής. 

 Επίσης η κυρά Παναγιούλα έχει 44 εγγόνια, 91 δισέγγονα και 5 τρισέγγονα. Και τα 10 παιδιά της οικογένειας του Μιχάλη και της Παναγιούλας ξενιτευτήκαν στην Αυστραλία. Η κυρά Παναγιούλα και ο σύζυγος της Μιχάλης έμειναν στην Κάλυμνο και έκαναν κάποια ταξίδια στην Αυστραλία για να δουν τα παιδιά τους.

 Μάλιστα σε ένα ταξίδι τους στην Αυστραλία τα Χριστούγεννα του 1974, ήταν τότε που η πόλη του Ντάργουιν καταστράφηκε από τον κυκλώνα Τράσυ.

Πηγή : https://www.kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...