22 Ιουν 2021

Αιγαίο: Ισχυρός σεισμός (5,7 R) στην Τήλο


Πρωινές ώρες Τρίτης και ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών) , σημειώθηκε στη 01:14 μετά τα μεσάνυχτα (Τρίτη 22/6), στον υποθαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων, κοντά σε Νίσυρο και Τήλο. 

 Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης - σύμφωνα πάντα με το EMSC - εντοπίζεται στα 51 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά του Κέφαλου της Κω σύμφωνα με με πληροφορίες είχε μεγάλη διάρκεια.... Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος καταγράφηκε στα 14,4 χλμ. 

 Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική (!!!) ενώ στα γειτονικά νησιά (Κως και Ρόδος) η αίσθηση ήταν πιο έντονη αλλά και στα παράλια της Μικράς Ασίας. Ακολούθησε και μετασεισμός εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην 01.21, 24 χλμ νοτιοδυτικά της Τήλου. 


Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 10 χλμ. Το πρωί της Δευτέρας είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 21 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Τήλου. 

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...