12 Ιουν 2021

Ζεν εμπειρίες στην Σέριφο


Tο επόμενο sesshin του Zen Center Athens, θα λάβει χώρα στο Kaisanji στη Σέριφο από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου 2021 . 
 Ως γνωστόν στα sesshin ακολουθούμε το πρόγραμμα του μοναστηριού Hosshinji Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι το sesshin γίνεται σε σιωπή, χωρίς κινητά, λάπτοπ, βιβλία κτλ και ότι τα γεύματα θα γίνονται με το παραδοσιακό μοναστηριακό τρόπο χρησιμοποιώντας τα oryoki. 

 To κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ και καλύπτει τα γεύματα των 5 ημερών και μια ελάχιστη εισφορά προς το Kaisanji. 

Θα πρέπει να υπολογίσετε το επιπλέον κόστος για το εισιτήριο του πλοίου. Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε απαντήστε εγκαίρως γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 Επίσης να επισημάνουμε πως το sesshin αποτελεί μια μορφή ομαδικής εντατικής πρακτικής στο ζαζεν και συνεπώς δεν συστήνεται για ασκούμενους σε αρχάριο επίπεδο αλλά για όσους έχουν εμπειρία επιθυμούν να εμβαθύνουν. 

 To Kaisanji, ο ναός(ji) του βουνού (san) και της θάλασσας (kai), βρίσκεται στη Σέριφο, κοντά στην παραλία Καλό Αμπέλι. 

Εκεί, σε μια ιδανική θέση για εγκατάσταση ενός Ζen Μοναστηριού, δημιουργήθηκαν χώροι διδασκαλίας και πρακτικής του διαλογισμού Zen όπως το Zendo, το Hato ο υπαίθριος χώρος της καμπάνας καθώς επίσης και δωμάτια διαμονής για τους μοναχούς (κελιά), χώρους φιλοξενίας για τους επισκέπτες και χώρο εστίασης. 

 Βασικός στόχος είναι το Kaisanji να γίνει ένα αυτόνομο και αύταρκες κέντρο-μοναστήρι λειτουργώντας παράλληλα και ως θερινό κατάλυμα προκειμένου να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα. 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο όραμά μας, το οποίο επικεντρώνεται στην διάδοση και πρακτική του Διαλογισμού Ζεν στην Ελλάδα και την συνεχή παρουσία του Zen Center Athens και του μοναστηριού ,KAISANJI.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...