16 Ιουν 2021

Πέθανε ο 91χρονος Μπάρμπα Γιάννης - Ο μοναδικός κάτοικος του νησιού Περιστέρα στην Αλόννησο


"Έφυγε" από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας ο 91χρονος Γιάννης Αγάλλου, ο γνωστός σε όλους Μπάρμπα Γιάννης , ο μοναδικός κάτοικος του νησιού Περιστέρα στην Αλόννησο. Ο 91χρονος είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς προ ημερών και μετά την επεισοδιακή διάσωσή του, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. "Ήταν πραγματικό θαύμα η διάσωσή του. Όμως χθες κατέληξε. Ίσως επειδή έμεινε ώρα χωρίς οξυγόνο, είναι και η ηλικία και επήλθε το μοιραίο", είπε στο magnesianews.gr ο γαμπρός του μπάρμπα Γιάννη, κ. Κώστας Μαυρίκης. 

 Μαζί με τη σύζυγό του ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού για 30 χρόνια 

Ο 91χρονος μαζί με τη σύζυγό του ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού Περιστέρα εδώ και 30 περίπου χρόνια. Ο μπάρμπα Γιάννης είχε ασχοληθεί με τη γη, έπειτα εργάστηκε ως ναυτικός κι αργότερα άνοιξε εστιατόριο στην Αλόννησο, όπου τώρα το δουλεύουν τα δυο του παιδιά.Εκείνος με τη σύζυγό του αποφάσισαν να μείνουν πάλι στο νησί, μετά από αρκετά χρόνια παραμονής στην Αλόννησο. Η ζωή εκεί, όπως ανέφερε ο γαμπρός του, τους άρεσε πολύ. Εκεί είχε μεγαλώσει και παλιά το νησί είχε περίπου 70 κατοίκους. Τα χρόνια όμως πέρασαν, οι συνθήκες άλλαξαν όμως ο μπάρμπα Γιάννης με την αγαπημένη του σύζυγο, δεν άλλαξαν τη συνήθειά τους και το σπίτι τους

.Η περιπετειώδης διάσωσή του 

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου ο 91χρονος έπεσε στο έδαφος κι έχασε τις αισθήσεις του. Η σύζυγός του ειδοποίησε τον γαμπρό της Κώστα Μαυρίκη λέγοντάς του ότι ο μπάρμπα Γιάννης είναι πεσμένος στο χώμα, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο Κώστας Μαυρίκης ήταν στο Πατητήρι. Ο γιος του Ίκαρος, έφυγε βιαστικά με μια βάρκα να βοηθήσει τη σοκαρισμένη γιαγιά του. 

Εκεί βρήκε τον παππού χωρίς αισθήσεις πεσμένο στο χώμα. Ήξερε ότι ο οικογενειακός τους φίλος και γιατρός Νίκος Εγνατιάδης είχε έρθει για έναν γάμο στην Αλόννησο. Για καλή τους τύχη ήταν με το σκάφος του κοντά στην Στενή Βάλα.

 Μετά το τηλεφώνημα, αμέσως με την οικογένεια του έφτασε στο σπίτι τους με το σκάφος του. Μαζί του ήταν και η ιατρός Μυλωνά Ελένη, η οποία θα στελεχώσει το τοπικό ιατρείο. Όταν φτάσανε στο καλύβι, ο μπαρμπά Γιάννης δεν είχε αισθήσεις.

Οι γιατροί ανέλαβαν δράση όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν είχε σφυγμό και αναπνοή. Κατάφεραν με τρομερή θέληση, όταν όλα είχαν χαθεί, να γίνει το θαύμα. Μετά από 8 με 10 λεπτά με ενέσεις, τεχνητή αναπνοή, μαλάξεις ξανάφεραν στη ζωή τονΓιάννη Αγάλλου. Ένα πραγματικό θαύμα έγινε για το απομονωμένο ερημονήσι. Πολλοί ενεργοποιήθηκαν. Αφού ο γιατρός Εγνατιάδης τον μετέφερε στη Στενή Βάλλα μαζί με όλη του την οικογένεια με το σκάφος του, τον πήγαν με ασθενοφόρο από εκεί στο Πατητήρι με τη βοήθεια του εθελοντή οδηγός Χρήστου Φλωρούς και μετά έγινε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου. "Δεν θυμόταν τίποτα από το περιστατικό.

 Η σύζυγός μου και κόρη του, του εξήγησαν τι είχε συμβεί και εκείνος δεν μπορούσε να το πιστέψει. Δυστυχώς ένα θαύμα έγινε, αλλά δεν είχε την κατάληξη που όλοι θέλαμε", είπε ο κ, Μαυρίκης. Ο 91χρονος Γιάννης Αγάλλου αφήνει πίσω του την αγαπημένη του σύζυγο, τρία παιδιά, εγγόνια, πολλούς συγγενείς και φίλους. 

Πηγή : https://www.thetoc.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...