21 Ιαν 2018

"Νήσος Ρόδος" Από την άλλη εβδομάδα (26/01) στο Βόρειο Αιγαίο

Το «Νήσος Ρόδος» είναι και πάλι εδώ…. Αν και οι φήμες το ήθελαν να φεύγει εκ νέου για το εξωτερικό, τελικά όχι μόνο δεν έφυγε αλλά κάνει τα πρώτα δοκιμαστικά ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου… Μάλιστα όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net ήδη έκανε χθες το πρώτο του δοκιμαστικό για το 2018 στον Σαρωνικό και με δεδομένο ότι τελεί την ετήσια ακινησία του στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. 

 Όπως είναι γνωστό πέρυσι έκανε την …κρουαζιέρα του Αιγαίου (από τον Πειραιά μέσω Παροναξίας προς Δωδεκάνησα και στη συνέχεια τερματισμός στη Καβάλα μέσω όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε ταξίδι σχεδόν 20 ωρών) και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. 

Κυρίως για το γεγονός ότι μπορούσε να μεταφέρει περισσότερους από 2000 επιβάτες. Φέτος, το πλοίο της HELLENIC SEAWAYS, ξεκινάει όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας από το Βόρειο Αιγαίο και μετά θα έρθει προς τα …κάτω. 

Με βάση το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη από τις 26 Ιανουαρίου και έως 29 Μαρτίου… 
Τρεις φορές την εβδομάδα με ώρα αναχώρησης στις 9 το βράδυ από Πειραιά και ολοκλήρωση δρομολογίου στη Μυτιλήνη στις 8 το πρωί και επιστροφή μετά από 12 ώρες από Μυτιλήνη προς Πειραιά… Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει ένα ακόμη δοκιμαστικό την προσεχή Τρίτη 23 Ιανουαρίου… 

 Όσο για τη κρουαζιέρα του Αιγαίου; Ουσιαστικά θα κάνει το πρώτο ταξίδι στις 25 Μαΐου στις 8 το πρωί προς Πειραιά – Σύρο – Μύκονο – Πάτμο – Αγ. Κήρυκο – Φούρνοι – Βαθύ – Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα και στη συνέχεια από τις 30 Μαΐου και έως τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα ήτοι Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή με ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά στις 4 το απόγευμα και άφιξη στη Σύρο στις 8 το βράδυ και στις 9.15 στη Μύκονο. Όπως είναι κατανοητό, έξω η Παροναξία και μέσα Σύρος – Μύκονος για το καλοκαίρι του 2018.. Α και βέβαια μιλάμε για ένα πλοίο που έχει μήκος 192.5 μέτρα, πλάτος 27, κινείται με 23 κόμβους, έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.210 επιβατών και 750 οχημάτων (!!!!) αλλά μόλις 60 καμπίνες… 
Αλλά έχει γεννηθεί το 1987… 
 Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της https://hellenicseaways.gr/

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...