17 Ιαν 2018

Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια: Αποδοχή και απορρίψεις προτάσεων

Οι φάκελοι άνοιξαν… Καιρός δεν ήταν… Και από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των οικονομικών προσφορών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες σχετικά με τον πρόσφατο διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 01/11/2017 μέχρι 31/10/2018 για τις συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι 31/10/2020 για τις συμβάσεις τριετούς διάρκειας. 

Και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι απορρίφθηκε η προσφορά της συμμετέχουσας εταιρίας με την επωνυμία ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για τη δρομολογιακή γραμμή ΚΑΤΑΠΟΛΑ ΑΜΟΡΓΟΥ - ΑΙΓΙΑΛΗ – ΔΟΝΟΥΣΑ – ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ – ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΝΑΞΟΣ και επιστροφή, όπως και τη γραμμή ΚΑΤΑΠΟΛΑ – ΘΗΡΑ – ΙΟΣ - ΚΑΤΑΠΟΛΑ. 

Μιλάμε για το “Express Scopelitis” που εδώ και χρόνια καλύπτει τις ανάγκες των Μικροκυκλαδικών και η αιτιολογία είναι ότι δεν προκύπτει από τα κατατιθέμενα έγγραφα του φακέλου η «Επιφάνεια για φόρτωση παντός τύπου οχημάτων 120 τ.μ. εκ των οποίων 40 τμ. για φόρτωση Φ/Γ οχημάτων».

 Κίνηση που άμεσα δεν επηρεάζει την κάλυψη των αναγκών και τη δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή αλλά είναι τυπικού χαρακτήρα και όπως γνωρίζουμε έχουν ήδη αποσταλεί τα σχετικά έγγραφα και δεν τίθεται θέμα για την δρομολόγηση του πλοίου που αποτελεί όπως είναι γνωστό το "οξυγόνο" για τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων...

 Από εκεί και πέρα, οι γραμμές στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια τόσο από την Blue Star Ferries όσο και από την ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΕ, την ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε και τέλος την HELLENIC SEA WAYS HELLENIC SEA WAYS HELLENIC SEA WAYS HELLENIC SEA WAYS HELLENIC SEA WAYS πέρασαν κανονικά και δεν υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα…

 Οπότε με βάση το «Αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής της υπ’ αριθμ. 2252.1.1/77895/17/31-10- 2017 

Προκήρυξης Επαναληπτικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31/10/2018 για τις συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι 31/10/2020 για τις συμβάσεις τριετούς διάρκειας» έχουμε και λέμε: 

 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή ΛΑΥΡΙΟ – ΜΗΛΟΣ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΣΙΚΙΝΟΣ – ΙΟΣ – ΘΗΡΑ και επιστροφή όπως και ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή ΛΑΥΡΙΟ – ΣΙΦΝΟΣ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΣΙΚΙΝΟΣ – ΙΟΣ – ΘΗΡΑ και επιστροφή, η ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε., με προσφορά ανά δρομολογιακή γραμμή 17.980 €.

 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή ΛΑΥΡΙΟ – ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ και επιστροφή, η ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε., με προσφορά 6.900 €.

 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή ΛΑΥΡΙΟ – ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ και επιστροφή, η BLUE STAR FERRIES Ν.Α.Ε., με προσφορά 6.500 €. 

 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή ΛΑΥΡΙΟ – ΝΑΞΟΣ – ΔΟΝΟΥΣΑ και επιστροφή, η BLUE STAR FERRIES Ν.Α.Ε., με προσφορά 2.678 €.

 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή ΛΑΥΡΙΟ 
– ΠΑΡΟΣ – ΝΑΞΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ – ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ - ΚΑΤΑΠΟΛΑ και επιστροφή, η BLUE STAR FERRIES Ν.Α.Ε., με προσφορά 16.307 €.

 - ΣΥΡΟΣ- ΚΥΘΝΟΣ- ΚΕΑ- ΛΑΥΡΙΟ και επιστροφή, η HELLENIC SEA WAYS Α.Ν.Ε., με προσφορά 14.657,99 €.

 - ΣΥΡΟΣ- ΠΑΡΟΣ- ΝΑΞΟΣ- ΙΟΣ- ΣΙΚΙΝΟΣ-ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ- ΚΙΜΩΛΟΣ-ΜΗΛΟΣ και επιστροφή, η HELLENIC SEA WAYS Α.Ν.Ε., με προσφορά 29.551 €. 

 - ΣΥΡΟΣ- ΠΑΡΟΣ- ΣΕΡΙΦΟΣ- ΣΙΦΝΟΣ-ΚΙΜΩΛΟΣ- ΜΗΛΟΣ και επιστροφή, η HELLENIC SEA WAYS Α.Ν.Ε., με προσφορά 24.820,61 €.

 - ΣΥΡΟΣ- ΤΗΝΟΣ - ΑΝΔΡΟΣ και επιστροφή, η HELLENIC SEA WAYS Α.Ν.Ε., με προσφορά 8.989,69€ 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...