17 Ιαν 2018

Διαχειριστικός Έλεγχος στο Δήμο Σερίφου;

Την διενέργεια έκτακτου γενικευμένου διαχειριστικού ελέγχου για τα έτη 2011 μέχρι 2015 στο Δήμο Σερίφου ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο με έγγραφό της, το οποίο κοινοποιήθηκε και στη Λαϊκή Συσπείρωση. 
Σύμφωνα με όσα ισχύουν κάθε Μαϊο, σε όλους τους Δήμους της χώρας ξεκινά η διαδικασία οικονομικού απολογισμού της χρονιάς που πέρασε. 

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο οικονομικός απολογισμός μαζί με την έκθεση του ορκωτού λογιστή και άλλα συνοδευτικά έγγραφα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και στη συνέχεια καταλήγει στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η Δημοτική Αρχή Σερίφου, όπως συνηθίζει, αγνόησε τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της και δεν πραγματοποιούσε από το 2011 μέχρι και σήμερα οικονομικό απολογισμό. 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαν ζητήσει, εγγράφως, από τη Δημοτική Αρχή να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα αλλά η Δημοτική Αρχή αδιαφορούσε και δεν απαντούσε η απαντούσε άλλα αντί άλλων. 

Έτσι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ασκεί το σχετικό έλεγχο, μετά την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να δώσει απαντήσεις παρέπεμψε το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ασκήσει τον γενικευμένο διαχειριστικό έλεγχο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 Φαίνεται πως στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης βάρυναν και οι αναφορές της Λαϊκής Συσπείρωσης για ζητήματα οικονομικής φύσης, όπως η διαγραφή των 845.000€ και η διαφυγή εσόδων από τη Λιμενική ζώνη του Λιβαδιού και τα οποία, από ότι φαίνεται θα διερευνηθούν επίσης. 

Πηγή : https://lsserifos.blogspot.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...