14 Ιαν 2018

Στα 800 εκ. ευρώ η χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον ΕΟΠΥΥ το 2018

Μετά την πλήρη απόδοση των εισφορών που εισπράχθηκαν το 2017 για λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, στη χθεσινή τους συνάντηση καθόρισαν το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των εισφορών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και για το 2018. 

 Αύξηση της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων 

 Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α. και Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) απέδωσαν για πρώτη φορά το 2017 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το 100% των εισφορών που εισέπραξαν για λογαριασμό του, οι οποίες ανήλθαν σε 4,77 δισ. ευρώ. Στο 100% θα αποδίδονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οι εισφορές που εισπράττονται για λογαριασμό του και το 2018, οι οποίες σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κοινωνικό προϋπολογισμό θα ξεπεράσουν τα 4,7 δισ. ευρώ. 

 Η θετική πορεία των οικονομικών του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η πλεονασματική λειτουργία του Ε.Φ.Κ.Α. και η απόδοση του 100% των εισφορών που εισπράττονται για λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είναι καθοριστικής σημασίας στην πολιτική υποστήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας που υλοποιεί η κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια. 

 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά, τα ειδικού καθεστώτος και τις διευθύνσεις των υγειονομικών περιφερειών από 143,4 εκατ. ευρώ το 2015 αυξήθηκε σε 576,3 εκατ. ευρώ το 2016 και σε 744,7 εκατ. ευρώ το 2017. Το ποσό της χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ προς το δημόσιο σύστημα υγείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ το 2018. 

 Στήριξη δημόσιου συστήματος ασφάλισης 

 Η στήριξη του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αποδεικνύουν στην πράξη την άσκηση μίας πολιτικής με σαφές κοινωνικό πρόσημο, εντός του πλαισίου αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Δέσμευση της κυβέρνησης είναι να εντείνει τις προσπάθειές της για την θεμελίωση και την ενίσχυση των δομών κοινωνικού κράτους με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο το επόμενο διάστημα. 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...