15 Ιαν 2018

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα εν όψει ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Το πολυνομοσχέδιο – σκούπα φέρνει αλλαγές στη διεξαγωγή πλειστηριασμών, στα εργασιακά καθώς και στην κήρυξη της απεργίας, διάταξη η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα σωματεία. Ήδη από την Παρασκευή φάνηκαν οι πρώτες αντιδράσεις, όπου είχαν καλεστεί επίσης κινητοποιήσεις, απεργίες και στάσεις εργασίας, με χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνει κατά το πολυνομοσχέδιο.

 Τα καλέσματα 

 Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:30μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για το Δημόσιο από τις 12.00μμ έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων. 

 Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και θα συμμετάσχουν συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και στα συλλαλητήρια στη χώρα. Η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει κάλεσμα στις 5μμ στο Σύνταγμα ενώ το ΠΑΜΕ για τις στις 6μμ στην Ομόνοια μετά τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποίησε την Παρασκευή. Εν μέσω κινητοποιήσεων και απεργιών αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με μαζεμένα όλα τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα αποτελέσει τη σφραγίδα της τρίτης αξιολόγησης.

 Το Σάββατο οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί πραγματοποίησαν υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη στο Μαξίμου ώστε να εξετάσουν στο σύνολο τους τα προαπαιτούμενα. Συνδικαλιστικά σωματεία και οργανώσεις έχουν καλέσει σε κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε 24ωρη απεργία έχουν καλέσει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για τη Δευτέρα μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στον δακτύλιο της Ομόνοιας. 

 Αποχή δικηγόρων 

 Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ανακοίνωσε αποχή των δικηγόρων τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει αλλαγές αναφορικά με τη διαμεσολάβηση. Στην αποχή δεν πρόκειται να συμμετάσχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, έπειτα από σχετική απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου που έλαβε στις 9 Ιανουαρίου. 
 Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, σε ανακοίνωση της, εξέφρασε «εκ νέου την αντίθεσή της με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, όπως εισάγεται στο πολυνομοσχέδιο. κρίνει ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της Ε.Ε., όπως επεσήμαναν εξάλλου τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών». 

 Όπως τονίζει, «οι όποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις έγιναν, δεν αναιρούν τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, η οποία βρίσκει την ολομέλεια κατηγορηματικά αντίθετη». 

Πηγή : https://www.thepressproject.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...