9 Μαρ 2018

Στην κορυφή της φετινής λίστας για τους «Financial Times» με τους «κρυμμένους παραδείσους» της Μεσογείου είναι η Σέριφος

Δεν είναι από τα νησιά που βρίσκονται μόνιμα στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ…. 

Έχουν όμως τα δικά τους όμορφα μυστικά και αυτά ανακάλυψαν οι Άγγλοι δημοσιογράφοι σε μία έξτρα παρουσίαση των δέκα ωραιότερων ή κρυμμένων «διαμαντιών» στην Μεσόγειο. Δεκάδα που σε ετήσια βάση την βλέπουμε τέτοια περίοδο στα ΜΜΕ (σ.σ. πρόσφατα είδαμε και τα Κουφονήσια ως κρυμμένο διαμάντι) και οι Κυκλάδες σχεδόν πάντα έχουν την τιμητική τους. 

Βλέπετε όλοι μιλάνε για Μύκονο ή Σαντορίνη αλλά υπάρχουν πολλά άλλα νησιά που πραγματικά λειτουργούν ως …διαμάντια. 

 Και στην κορυφή της φετινής λίστας για τους «Financial Times» με τους «κρυμμένους παραδείσους» της Μεσογείου είναι η Σέριφος, εκπρόσωπος των Δυτικών Κυκλάδων, ενώ στην δεκάδα βρίσκουμε ακόμη την Μάνη (Νο 6) και την Αμοργό (στο Νο 8)… 

 Οι συντάκτες του κειμένου σημειώνουν πως το κυκλαδίτικο νησί (σ.σ. Σέριφος) μπορεί να μην είναι πολυδιαφημισμένο, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά αποτελεί ένα μέρος που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Και σημειώνεται δε ότι το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο και τα δρομολόγια των πλοίων έχουν τα... καπρίτσια τους…. Ο οδηγός στέκεται ιδιαίτερα στις βραχώδεις περιοχές του νησιού, αλλά και στις υπέροχες παραλίες του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη Χώρα, που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι μία από τις πιο γραφικές περιοχές στη Μεσόγειο. Με κολακευτικά λόγια περιγράφεται ακόμα η αρχιτεκτονική του νησιού. 

 Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η καθολική μονή Σαν Φρουτουόσο, σε έναν μικρό κολπίσκο λίγο πιο έξω από τη Γένοβα, όπου συρρέουν ταξιδιώτες από το Πορτοφίνο και το Καμόγλι. Η μονή βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και η θέα είναι εντυπωσιακή. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Λάστοβο της Κροατίας, ένα από τα πιο απομονωμένα από τα 600 νησιά της χώρας στην Αδριατική, καθώς είναι προσβάσιμο μόνο από το Σπλιτ. 

 Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Φαβινιάνα, λίγο πιο έξω από τη δυτική ακτή της Σικελίας, με τα τιρκουάζ νερά της, στην πέμπτη το Καβάγιο, το νοτιότερο άκρο της Κορσικής, στην έκτη η ελληνική Μάνη, στην έβδομη το αρχιπέλαγος Κορνάτι στην Κροατία, στην όγδοη η Αμοργός (σ.σ. αναφορά ιδιαίτερη για το Μοναστήρι της Παναγίας και στην ταινία "Απέραντο Γαλάζιο" που όπως τονίζεται δεν άλλαξε τη φυσιογνωμία του νησιού), στην ένατη η τουρκική χερσόνησος Ντάτσα (η αρχαία Κνίδος) και στην δέκατη το ιταλικό, γεμάτο ηφαίστεια, νησί της Παντελλερία. 

 Πηγή : Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...