14 Φεβ 2019

Συνεχίζεται η επέλαση της «Χιόνης» με ψύχος, θύελλες και καταιγίδες

ΦωτοTzina Tzina

Αισθητή θα είναι η κακοκαιρία «Χιόνη» και την Πέμπτη, καθώς σε αρκετές περιοχές θα συνεχιστούν οι βροχές, οι καταιγίδες αλλά και οι χιονοπτώσεις. 

 Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, οι χιονοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι είναι ενισχυμένοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις εντάσεως 8 με 9 μποφόρ, ενώ κατά την διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν τα 10 μποφόρ. Οι θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν πολλά από τα λιμάνια, γι’ αυτό τον λόγο απαγορεύτηκε ο απόπλους για πολλά δρομολόγια πλοίων. 

 Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες (πλην των χιονοδρομικών κέντρων) που έχουν καταγραφεί σήμερα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, είναι στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4) και στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων). 

 Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έχουν καταγραφεί στην Παξιμάδα Καρύστου (103 χιλιόμετρα την ώρα), στην Πορταριά Μαγνησίας (95 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (92), στα Άνω Λιόσια (92) και στο Βόλο (82). 

 Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία προβλέπεται πρόσκαιρη ύφεση για την Παρασκευή (15/2), όμως από το Σάββατο (16/2) νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην ανατολική Ελλάδα. 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό στις Κυκλάδες την Πέμπτη

 Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...