9 Φεβ 2019

Αυτόν τον Μάιο, τα μπαρ,της Σερίφου εκτός από ποτά θα προσφέρουν και επιστημονική γνώση.


Ώρα να συζητήσουμε επιστημονικά και τεχνολογικά ερωτήματα με το κατάλληλο (οινό)πνεύμα. Αυτόν τον Μάιο, τα μπαρ,της Σερίφου  εκτός από ποτά θα προσφέρουν και επιστημονική γνώση. Το Pint of Science, βγάζει την επιστήμη στα μπαρ. Μετά την επιτυχημένη πορεία σε 20 χώρες, το PoS έρχεται για πρώτη φορά στην Σέριφο για να δικαιώσει τους απανταχού λάτρεις της γνώσης.

Τι είναι το Pint of Science; Είναι, από το 2015, μια πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης ανά την υφήλιο μέσα σε μια κανάτα μπύρα. Ένα μεγάλο κίνημα στα πλαίσια της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs.

Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της Εθελοντικής ομάδας Σερίφου να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.
Ετσι λοιπόν , σε διάφορα επιλεγμένα bar του νησιού  με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται δίαφορες  ομιλίες ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού με καταλύτη τη μπύρα θα οδηγεί στη συνέχεια και με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική κουβεντούλα.

για περισσότερες πληροφορίες στην Σελίδα της Ομάδας Εθελοντών Σερίφου
 και στο  http://pintofscience.gr.

Πηγή :

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΡΙΦΟΥ


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...