28 Φεβ 2019

Cycladia Culture: Μία βιωματική προσέγγιση των μονοπατιών

"Ζώντας την τελευταία πράξη μιας εξελικτικής πορείας, κατά την οποία ο άνθρωπος έφτασε ν' αυτοκαταστρέφεται, μη μπορώντας να τιθασσεύσει τους όρους ανταγωνισμού και επιβολής που ο ίδιος οικοδόμησε πάνω στον εαυτό του και στη φύση, ο περιηγητής - διανοητής θα πάρει με σιγουριά το δρόμο του μονοπατιού, για μια θέση στον ήλιο. 

Διαμονές ανόθευτες, άθικτες από τη γάγγραινα των καιρών, υπάρχουν πολλές και ποικίλες Διορατική ματιά και δύναμη ψυχική νά χει κανείς, για να τις ζήσει και να τους δώσει τη διάρκεια που τους πρέπει". Τάσος Αναστασίου 

 Αυτή την Παρασκευή η απογευματινή συνάντηση φιλοξενεί τον Τάσο Αναστασίου, ο οποίος έχει αφιερώσει περισσότερα από 25 χρόνια στην αναβίωση των μονοπατιών στις Κυκλάδες. 

Έχει συμβάλλει στην αποκατάσταση των κυκλαδίτικων μονοπατιών και την ανάδειξή τους σε διαδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

 Παράλληλα, έχει διεξάγει έρευνα για την ιστορία και τις παραδόσεις των περιοχών που επισκέπτεται, αφού η προσέγγισή του δεν αντιμετωπίζει ένα μονοπάτι απλά ως διαδρομή φυσικού κάλλους αλλά ως σύνδεσμο με τον πολιτισμό του τόπου. 

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σχετικά, «το μονοπάτι δεν είναι μια μουσειακά σωζόμενη οδός επικοινωνίας άλλων εποχών, είναι η διάβαση που οδηγεί σε ό,τι η φύση κρύβει ως ιστορικά και αληθώς σημαίνον.

 Κι εμείς, από κλασικοί τουρίστες, γινόμαστε περιηγητές, ερμηνεύουμε και βιώνουμε την εμπειρία του τοπίου, στη μυστική, αθέατη πλευρά του.»

 Καλεσμένοι άπαντες,παρακαλούμε ενημερώστε τους δικούς σας 

Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...