20 Φεβ 2019

Στην Κίμωλο ο Νίκος Συρμαλένιος - Συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Κίμωλο επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε βασικά θέματα που απασχολούν το νησί.

 Η τοποθέτηση του κ. Συρμαλένιου αφορούσε στο κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, καθώς και στη χρηματοδότηση έργων από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών και το Ειδικό Αναπτυξιακό Ν. Αιγαίου. 

Όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Δημαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν διασαφηνίσεις και απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της σωρείας λαθών του Κτηματολογίου, με αποτέλεσμα την απαξίωση της περιουσίας των δημοτών. 

Ο κ. Συρμαλένιος ενημέρωσε, επίσης, τους παριστάμενους για τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης της ΠΕΔ και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελου σχετικά με το τεκμήριο κυριότητας, τα χορτολιβαδικά και τα μικτά αγροτεμάχια, προβλήματα που - όπως είπε - θα αντιμετωπιστούν σε σύντομο και εύλογο χρονικό διάστημα με τις κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ο βουλευτής επισήμανε την επιστροφή (κατά μέσο όρο) 50% της αρχικής τιμής του εισιτηρίου, κάνοντας επίσης λόγο τόσο για την εφαρμογή του στις επιχειρήσεις, όσο και για την επικείμενη έναρξη πιλοτικής εφαρμογής του στα καύσιμα, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τη δυνατότητα διάθεσης τυροκομικών και γαλακτομικών προϊόντων οικοτεχνίας απευθείας από τους παραγωγούς στις αγορές και τα καταστήματα της οικείας περιφερειακής ενότητας, καθώς και των όμορων αυτής. 

Τέλος, απαρίθμησε τα συγκεκριμένα έργα που υλοποιούνται και θα ολοκληρωθούν στην Κίμωλο, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και το Ειδικό Αναπτυξιακό Ν. Αιγαίου. 

Τα έργα αυτά είναι: 

 *Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Κιμώλου» (συνολικού προϋπολογισμού 105.000 €) 

*Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών συνολικού 

*Προμήθεια αθλητικού δαπέδου νηπιαγωγείου - δημοτικού σχολείου, Δήμου Κιμώλου» (συνολικού προϋπολογισμού 10.151 €)

 *Αναβάθμιση Λιμενικής Εγκατάστασης στη θέση Καλαμίτσι (προϋπολογισμού 800.000 €). 

*Αναβάθμιση λιμενίσκου στη θέση Καλαμίτσι για την εξυπηρέτηση της γραμμής σύνδεσης Μήλου-Κιμώλου 

*Διάνοιξη του δρόμου προς παραλία Καλαμίτσι (160.000 €) 

*Έργα βελτίωσης ΕΕΛ Κιμώλου (προς ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) 620.00€.

 *Αντιμετώπιση λειψυδρίας (150.000 €). 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...