5 Οκτ 2018

Σέριφος ..Οι Μαραθοτηγανίτες της Κας Ρίτας

Παραδοσιακή συνταγή Σερίφου:

 Μαραθοτηγανίτες 

Υλικά

 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
300 γρ. μάραθο 
500 γρ. αλεύρι 
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι 
νερό 

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε τηγάνι βαθύ τα κρεμμύδια και το μάραθο ψιλοκομμένα, τα βράζουμε με ένα φλιτζάνι νερό μέχρι να τραβήξουν όλο το νερό. 

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
 Σβήνουμε τη φωτιά. 
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το υλικό (κρεμμύδια, μάραθο), το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι. το νερό και κάνουμε ένα χυλό αρκετά παχύ. 
Τηγανίζουμε απ’ όλες τις πλευρές τις μαραθοτηγανίτες σε μέτρια φωτιά, ρίχνοντάς τες στο τηγάνι με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

 


(Η συνταγή είναι από το εξαιρετικό βιβλίο «Παραδοσιακά φαγητά – γλυκά Σερίφου» της κ. Μαργαρίτας Παρασκευοπούλου – Γεροντάρη). 


Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...