1 Ιαν 2020

Οι Δήμοι των Κυκλάδων υποδέχονται το 2020

Λίγες μόλις ώρες πριν την “αυγή” του νέου έτους, αλλά και της νέας δεκαετίας, οι επικεφαλής μεγάλων και μικρών Δήμων των Κυκλάδων, δίνουν τις ευχές τους για τη νέα σημαντική χρονιά που έρχεται, ενώ μιλούν για τις προτεραιότητες που θέτουν για τον τόπο τους. 

Αφήνοντας πίσω μία χρονιά της οποίας το στίγμα αναμφισβήτητα υπήρξε η αλλαγή στα αιρετά πρόσωπα, στις διοικήσεις των Δήμων σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά και στους εκπροσώπους της πολιτείας, αφού από τον Μάιο έως και τον Ιούλιο του 2019 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις σε δημοτικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων με τη ματιά στο “αύριο” των νησιών 

 Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας

 «Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή χρονιά, με αγάπη, χαρά και πάνω απ΄ όλα υγεία στους δημότες αλλά και σε όλον τον κόσμο. Τη χρονιά που πέρασε οι δημότες μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. 

 Για το τετράμηνο που πέρασε, πιστεύω ότι τους στόχους που είχαμε βάλει, τους έχουμε καταφέρει. Φυσικά είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα, αλλά από εκεί και πέρα για το 2020 υπάρχει ένα πλάνο ενεργειών και δράσεων που πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε.

 Είναι πάρα πολλά τα μικρά πράγματα που θα πρέπει κανείς να ασχοληθεί κατά τη διάρκεια του 2020, αλλά έχουμε και κάποιους στόχους πιο υψηλούς, που θέλουν αγώνα. 

Ήταν άλλωστε και προεκλογική μας δέσμευση και πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα. Το πρώτο θέμα είναι η υπόθεση του στρατοπέδου. Είναι γνωστό και μείζον πρόβλημα και δεν εξαρτάται μόνον από εμάς.

 Από εμάς εξαρτάται όμως ο αγώνας που πρέπει να γίνει για να καταφέρουμε την παραχώρησή του καθώς θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Το όραμά μας γι αυτόν τον χώρο είναι να γίνει Πανεπιστημιούπολη και πολύ πιθανόν να μπορέσει να γίνει κι ένα Συνεδριακό Κέντρο. 

Οπότε νομίζω είναι ένα σύμπλεγμα που θα βοηθήσει ουσιαστικά. Κύριο μέλημα είναι η επέκταση του Πανεπιστημίου καθώς είναι πάρα πολύ ουσιαστική η παρουσία του για το νησί μας. Δεν θα επεκταθώ για τα οφέλη στον τόπο από την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, καθώς είναι αυτονόητα. 

 Δεύτερη προτεραιότητα είναι η υπόθεση της Πολεοδομικής μελέτης. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και δυστυχώς είδαμε αυτές τις ημέρες και τον προβληματισμό όλων των μελετητών μηχανικών κι αρχιτεκτόνων. Δυστυχώς μας πρόλαβαν και τα γεγονότα με την κατάρρευση του κτιρίου του Λαδόπουλου.

 Όμως, δεν είναι μόνον αυτό το κτίριο, αλλά είναι και η Ερμούπολη και ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου που καταρρέουν στην κυριολεξία. Βλέπουμε διαδικασίες για τις οποίες πρέπει να βρεθεί λύση, το συντομότερο δυνατόν. 

Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τον Σύλλογο των Μελετητών και έχουμε κοινό τρόπο δράσης, που βάσει αυτού, θα πρέπει να πιέσουμε για να έχουμε το συντομότερο δυνατόν ένα απτό αποτέλεσμα. Προχωράμε στην υδρογεωτεχνική μελέτη που ήταν το τελευταίο εμπόδιο που είχαν βάλει σχετικά με την Πολεοδομική μελέτη της Ερμούπολης, ώστε να δούμε πώς θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο, για να μπορέσουμε να πούμε ότι θα προχωρήσουμε στο Πολεοδομικό. 
 Σαφώς προτεραιότητα για εμάς είναι και η καθημερινότητα του δημότη ενώ υπάρχει και μία σειρά έργων”. 

 Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας 

«Εύχομαι το 2020, που αποτελεί έτος αφετηρία της νέας δεκαετίας, να είναι ειρηνικό και δημιουργικό για την πατρίδα μας, τις Κυκλάδες και φυσικά τα νησιά μας, τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά. Να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες μας και να επαληθευτούν οι ελπίδες μας για πρόοδο, ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Προτεραιότητα του Δήμου μας, είναι να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα τα μεγάλα έργα υποδομών που έχουν ανάγκη τα νησιά μας, όπως το νέο λιμάνι, τη διαχείριση απορριμμάτων, μαρίνα κλπ. Επίσης, να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας των δημοτών μας και των επισκεπτών μας. Ο προορισμός “Σαντορίνη” θα ενισχύσει τη φήμη του και θα παραμείνει μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως. Καλή χρονιά, με υγεία και προκοπή». 

 Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος 

«Εύχομαι την καινούργια χρονιά του 2020 να είμαστε όλοι καλά με υγεία και ευτυχία και να μπορούμε να προσφέρουμε ο καθένας ό,τι περισσότερο μπορεί για τον τόπο του. Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε για το νησί μας βιώσιμη ανάπτυξη. Να υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος και να υπάρχει παράλληλα και μία ανάπτυξη τέτοια ώστε να μην καταστρέφουμε, αλλά να προστατεύουμε. Βέβαια, έχουμε θέσει έναν πολύ μεγάλο στόχο, να είμαστε το πρώτο νησί στη Μεσόγειο χωρίς πλαστικά μίας χρήσης. Παράλληλα, έχουμε θέσει τις βάσεις για τις υποδομές και σε αυτό το κομμάτι θα προχωρήσουμε. Έχουμε βάσεις για την επόμενη 25ετια στο νησί στην ύδρευση, στην αποχέτευση, ενώ νέα λιμάνια ήδη φτιάχνονται. Τέλος, το μεγάλο μας πρόβλημα που θέλουμε να λυθεί όσο γίνεται καλύτερα είναι το κυκλοφοριακό στην Παροικιά». 

 Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης 

«Η ευχή μου είναι να επανέλθει σε όλους τους Ανδριώτες η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στο νησί. Ο βασικός στόχος είναι να μπορέσουμε να εκπονήσουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης για το πού θέλουμε να πάμε την Άνδρο την επόμενη δεκαετία και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε τα πολλά καθημερινά προβλήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων καθώς είμαστε στη θέση μηδέν καθότι υπάρχει και η απόφαση για απομάκρυνση του δεματοποιητή από τη θέση που υπάρχει τώρα. Προτεραιότητα για εμάς είναι η ανακύκλωση, καθώς και να προλάβουμε να εδραιώσουμε στο νησί πριν τη νέα τουριστική περίοδο, έναν νέο τρόπο διαχείρισης. Τέλος, βασικό μέλημά μας μέσα από τη στάση μας ως διοίκηση είναι να δώσουμε κίνητρο εμπιστοσύνης των δημοτών ως προς τη Δημοτική Αρχή και να παλέψουμε το μεγάλο πρόβλημα της Άνδρου που είναι η νοοτροπία, εμπνέοντας τη σχέση εμπιστοσύνης διοίκησης – δημότη».

 Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη 

«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με δύναμη, έμπνευση, όραμα και γόνιμες συνεργασίες για το καλό των νησιών μας! Τα πάντα είναι σε προτεραιότητα τη νέα χρονιά που σε λίγο θα υποδεχτούμε. Σε μια αξιολογική ιεράρχηση, προέχουν οι ενέργειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, την άρτια προετοιμασία του νησιού μας, για να είναι έτοιμο να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τους χιλιάδες επισκέπτες μας την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Προτεραιότητά μας ο καλός συντονισμός για το μεγάλο έργο που ξεκινάει στο νησί μας το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη και δεν είναι άλλο από την αποχέτευση των κεντρικών οικισμών, η επίσπευση των διαδικασιών για την προώθηση έργων υποδομής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αλλά και η συστηματική προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να υλοποιηθούν αφενός έργα βελτίωσης των υποδομών στον τομέα της ύδρευσης και του περιβάλλοντος και αφετέρου νέα έργα στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού». 

 Δήμαρχος Κέας, Ρένα Βελισσαροπούλου

 «Χρόνια καλά, χρόνια πολλά, χρόνια ευτυχισμένα. Με τις πιο θερμές ευχές μας για δημιουργικό, εποικοδομητικό και γεμάτο υγεία 2020. Οι βασικότερες προτεραιότητες μας για την επόμενη χρονιά είναι αρχικά ο σωστός προγραμματισμός δράσεων που αφορούν στην καθημερινότητα των ντόπιων κατοίκων καθώς και των φιλοξενούμενων μας σε βάθος πενταετίας, η βελτίωση των υποδομών του νησιού μας (ΧΥΤΑ, Αποχέτευση , Βιολογικός Καθαρισμός, Ανακύκλωση) και κλείνοντας η δυναμική διεκδίκηση όλων αυτών που δικαιούμαστε ως πολίτες αυτού του όμορφου τόπου στον οποίο ζούμε». 

 Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης 

«Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και δημιουργικότητα, όσον αφορά όσους από εμάς ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και γενικότερα στους κατοίκους των νησιών μας. Για εμάς, ως δημοτική αρχή Κύθνου για δεύτερη θητεία, βασική προτεραιότητα είναι η υλοποίηση όλων εκείνων των έργων και ενεργειών που έχουμε προγραμματίσει. Θεωρώ, ότι από το 2020 και έπειτα θα είναι ορατές όλες οι πρωτότυπες δράσεις που προετοιμάζουμε όλο αυτό το διάστημα. Το νέο έτος και γενικότερα η τετραετία που ξεκίνησε είναι περίοδος υλοποίησης όλων όσων είχαμε προγραμματίσει, αλλά και πολλών ακόμη έργων, που έχουμε εντάξει και πρόκειται να εντάξουμε σε προγράμματα χρηματοδότησης. Βρισκόμαστε χρονικά εντός χρονοδιαγράμματος στη στοχοθεσία μας και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Δεν είναι μόνο υποσχέσεις προεκλογικές».

 Δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης 

«Να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους Σεριφίους, αλλά και σε όλο τον κόσμο γενικότερα, με υγεία, ευτυχία προσωπική και οικογενειακή και φυσικά κάθε καλό. Στόχος μας για τη νέα χρονιά, να βάλουμε το λιθαράκι μας, ώστε να είναι ακόμη περισσότερο ευχαριστημένοι οι συμπολίτες μας. 
Να κάνουμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας γι' αυτό. 

Τα ζητήματα της καθημερινότητας είναι και τα πιο σημαντικά, αυτά που ταλανίζουν κάθε μέρα τον κόσμο. 

 Πρώτο μας μέλημα, τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας χρονιάς είναι να κάνουμε δημοπράτηση το έργο κατασκευής παιδικών χαρών. Ο διαγωνισμός θα βγει άμεσα στον “αέρα” και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να καλέσουμε τους αναδόχους, για να μπορέσουν να αναλάβουν την υλοποίησή του. 

Έτσι, ο νέος χρόνος θα “ανοίξει” με ένα έργο για τα παιδιά του νησιού μας. Τόπο στα νιάτα, όπως έλεγα και προεκλογικά!» 

 Δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος

 «Η μεγαλύτερη και καλύτερη ευχή, πάνω απ' όλα νομίζω είναι να έχουμε υγεία. Εύχομαι λοιπόν υγεία σε όλο τον κόσμο. 
 Στο νησί μας “τρέχουν” πολλά και σημαντικά πράγματα. 
Μέχρι στιγμής έχουν τελειώσει πολλά και σοβαρά έργα. 

Για το νέο έτος, προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε το νέο τουριστικό καταφύγιο που έχουμε σε ρυθμούς υλοποίησης και να ολοκληρωθούν ακόμη δύο πολύ σημαντικά έργα που έχουμε εντάξει, ένα νέο αγροτικό ιατρείο και τον βιολογικό μας. 

 Νομίζω, πως όλα θα πάνε καλά και αυτή τη νέα χρονιά και επαναλαμβάνω, το πρώτιστο είναι να έχουμε υγεία και εν συνεχεία εύχομαι καλή δύναμη κι επιτυχίες σε όλο το νομό μας και το νησί μας».

 Δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης

 «Χρόνια πολλά και καλή χρονιά από εμάς στη Σίκινο, με αγάπη, ευτυχία, ειρήνη και ευημερία σε όλο τον κόσμο και ό,τι καλύτερο για τον καθένα ξεχωριστά. Μπορεί να θεωρούνται καθιερωμένες ευχές, αλλά λέγονται πραγματικά από καρδιάς. 

 Για εμάς, το σημαντικότερο έργο που έχουμε επιδιώξει και θα υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι η ασφαλτόστρωση του μονοπατιού, που οδηγεί στην μοναδικής ομορφιάς και πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. 

Το έργο γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και με το νέο έτος, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες, με στόχο, τόσο οι ντόπιοι, όσο κυρίως και οι επισκέπτες μας, να μπορούν να επισκέπτονται τη Μονή με το αυτοκίνητό τους ή το λεωφορείο, σίγουρα με περισσότερη άνεση, τον εξαιρετικό αυτό χώρο.

 Υπάρχει διαθέσιμη και διαδρομή με μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή, αλλά με το νέο δρόμο, θα μπορεί να την επισκέπτεται ο κόσμος και με το όχημά του. 

 Ένα ακόμη έργο που επιδιώκουμε να πραγματοποιηθεί άμεσα είναι η ολοκλήρωση των οριστικών μελετών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συντήρηση και αναστήλωση ενός παλαιού σχολείου που ανεγέρθη με δωρεά του Ανδρέα Συγγρού στο κέντρο του οικισμού, προκειμένου να μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού και πολιτιστικών δράσεων.

 Η χρηματοδότηση έχει βρεθεί, το έργο έχει ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και περιμένουμε να γίνουν οι μελέτες και ο διαγωνισμός για την υλοποίησή του. Πρόκειται για δύο πολύ μεγάλα έργα, για τον τουρισμό και την ιστορία μας».


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...