5 Απρ 2022

Θέατρο και πεζοπορία με πρωτοβουλία της Εθελοντικής ομάδας Σερίφου


ΘΕΑΤΡΟ-ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Η Εταιρεία Θεάτρου «Ο Θίασος» -σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Σερίφου- παρουσιάζουν την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στις 17.30 την παράσταση θεατρικού αναλογίου το έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρως Ήρως» με τον ηθοποιό Βασίλης Βελούδος στον προαύλιο χώρο της εκκλησία του Άγιου Σώστη.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Για όσους το επιθυμούν και αγαπούν την πεζοπορία (Ηλίας Μητροφάνης), στις 16.30 θα συγκεντρωθούμε στο νεκροταφείο στο Πιατάκι (στο Google Maps αναφέρεται ως Εκκλησία Παναγιά η Φλεβαριάτισα) και θα περπατήσουμε μέχρι τον Άγιο Σώστη.
Μετά την παράσταση θα επιστρέψουμε στο νεκροταφείο για να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας.
Λίγα λόγια για το έργο:
Το «Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Ακρόπολις» την πρωτοχρονιά του 1897. Είναι κείμενο εξαιρετικής αφηγηματικής τέχνης, που περιγράφει με ένταση και χάρη τον έρωτα που πυρπολεί τον άνθρωπο καθώς και το μεγαλείο της κατανίκησης του πάθους που γεννιέται από τον έρωτα προς το θείο. Μιλά για την «αγρία χαρά» του να ζεις μέσα στο βάσανο του πόθου και για το πόσο ηρωικό είναι να τον μετατρέψεις μέσα σου σε ανιδιοτελή αγάπη. Στο διήγημα αυτό, ο έρωτας έχει κουρνιάσει μέσα στο νου και την καρδιά του Γιωργή, ενός εικοσάχρονου ναύτη για τη δεκαεννιάχρονη Αρχόντω. Μπροστά στον άμεσο και αιφνίδιο κίνδυνο να χάσει ο νέος το ύψιστο αντικείμενο της επιθυμίας του, από έναν πολύ μεγαλύτερό του άντρα, μάχεται με σκέψεις μήπως αποτρέψει, ακόμα και με τη βία, την επερχόμενη συντριβή των πόθων του πάνω στον κάβο της πραγματικότητας. Σε αυτόν τον κάβο, θα προσεγγίσει σε λίγο η βάρκα του, που μεταφέρει, έναντι αμοιβής, στην απέναντι ακτή τον ηλικιωμένο γαμπρό, και νύφη την ίδια την αγαπημένη του. Το πάθος υποχωρεί και ο γήινος Έρως μεταμορφώνεται και γίνεται Ήρως.
Σας περιμένουμε!
Πηγή : ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΡΙΦΟΥ

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...