21 Απρ 2022

Βούληση για προώθηση των διαδικασιών ώστε το νησί να αποκτήσει ένα μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο από το Δήμο Μήλου


Στο σχεδιασμό εκ μέρους του Δήμου Μήλου, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου Αρχαιολογικού Μουσείου, ικανού να στεγάσει τον σημαντικό όγκο ευρημάτων του νησιού, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μήλου. 

 Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου και με αφορμή την παράταση της παραχώρησης του δημοτικού κτηρίου που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου για ακόμη δύο έτη, ο Δήμαρχος Μήλου, κ. Μανόλης Μικέλης μίλησε για τις βλέψεις του Δήμου, όσον αφορά σε ένα μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο για τον αρχαιολογικό πλούτο της Μήλου. 

 Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δήμαρχο, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο νησί, στο διάστημα των πρώτων ημερών του Ιουνίου. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «ένα από τα θέματα που έχουμε βάλει στο τραπέζι των συζητήσεών μας είναι βρούμε ένα χώρο, ώστε να γίνει ένα μεγαλύτερο μουσείο, το οποίο θα έχει ικανό χώρο, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και τα πράγματα τα οποία βρίσκονται σήμερα σε αποθήκες και αποτελούν ευρήματα πολύ μεγάλης αξίας».

 Μάλιστα υπογράμμισε, ότι έχει βρεθεί ιδιώτης χρηματοδότης για τις μελέτες που θα απαιτηθούν, προκειμένου να στηθεί ένα νέο μουσείο, σημειώνοντας, πως «αν μας δοθεί το πράσινο φως για κάποιον από τους χώρους που ήδη έχουμε βρει προχωράμε ώστε να το εντάξουμε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα» και με απώτερο στόχο, «να αποκτήσει το νησί ένα μουσείο στο μέγεθος που του αξίζει».

 Συνηγορώντας στα λεγόμενα του Δημάρχου, ο αρμόδιος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού, κ. Αβέρκης Γαϊτανής, αναφέρθηκε στα όσα του είχε αναφέρει ο Δρ. Παύλος Κοτρωνάκης, ιστορικός – αρχαιολόγος, ο οποίος δούλεψε επί σειρά ετών στις ανασκαφές της Φυλακωπής. Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Σώμα ο κ. Γαϊτανής, «υπάρχουν πάρα πολλά ευρήματα από τις συγκεκριμένες ανασκαφές και κανένα δεν εκτίθεται», αντιθέτως έχουν προστεθεί και αυτά, στα προϋπάρχοντα ευρήματα που βρίσκονται στις αποθήκες του μουσείου, διότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος ώστε να εκτεθούν. 

 Ο κ. Γαϊτανής τόνισε, πως κανείς δεν είναι υπέρμετρα αισιόδοξος, πως εντός δύο ετών – όταν και λήγει ξανά η παραχώρηση του κτηρίου του Δήμου προς το υφιστάμενο Αρχαιολογικό Μουσείο – θα έχει δημιουργηθεί νέο μουσείο, παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος με την απόφασή του δίνει το στίγμα, αναφορικά με την αναγκαιότητα για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για ένα νέο, μεγαλύτερο μουσείο. 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...