15 Απρ 2022

ΔΕΗ: Κινήσεις ενεργειακής θωράκισης Σίφνου και άλλων νησιών για το καλοκαίρι


Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος ισχύος 1,1 MW μεταφέρθηκε στον ΤΣΠ ΔΕΗ Σίφνου από τη Μύκονο ως ενίσχυση για τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Όπως είχαμε ξαναγράψει η ΡΑΕ ενέκρινε αιτήσεις τροποποίησης που αφορούν την ενίσχυση των Αυτόνομων Σταθμών Παραγωγής σε Κω-Κάλυμνο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μήλο, Σκύρο, Σίφνο και Σέριφο μέσω μετεγκατάστασης και ανανέωσης μονάδων 

 Σε κινήσεις ενεργειακής θωράκισης μη διασυνδεδεμένων νησιών για το φετινό καλοκαίρι προχωρά η ΔΕΗ, η οποία υπέβαλε στη ΡΑΕ αιτήσεις τροποποίησης αδειών παραγωγής με στόχο την ενίσχυση των Αυτόνομων Σταθμών Παραγωγής (ΑΣΠ), μέσω μίσθωσης και μετεγκατάστασης φορητών ντιζελομονάδων και Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών.Οι αιτήσεις αυτές αφορούν τα νησιά Κω-Κάλυμνο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μήλο, Σκύρο, Σίφνο και Σέριφο.

 Η ΡΑΕ ενέκρινε τις σχετικές αιτήσεις τονίζοντας στο σκεπτικό της ότι «η ασφάλεια εφοδιασµού των µη διασυνδεδεµένων νησιών αποτελεί εθνική προτεραιότητα και κατά τούτο επιβάλλεται η λήψη κατάλληλων µέτρων για την αποφυγή κινδύνων που ανάγονται στην τροφοδοσία τους µε ηλεκτρική ενέργεια». 


Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «η εξεύρεση λύσεων σχετικά µε την επάρκεια του δυναµικού ηλεκτροπαραγωγής των ηλεκτρικών συστηµάτων των Μ∆Ν, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών (π.χ. σε περίπτωση βλαβών των µονάδων ηλεκτροπαραγωγής), θα πρέπει να γίνεται µε γνώµονα το δηµόσιο συµφέρον και την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των καταναλωτών στην Επικράτεια, δεδοµένου ότι το κόστος του δυναµικού παραγωγής για έκτακτες ανάγκες προστίθεται στο συνολικό κόστος παραγωγής των Μ∆Ν και µετακυλίεται µέσω των επιβαρύνσεων ΥΚΩ στους καταναλωτές». 

 Πηγή: https://www.kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...