Τη σίτιση και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων με τη βοήθεια εθελοντών έχει ξεκινήσει ο δήμος Σερίφου και οπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων ανήκει σύμφωνα με το νόμο στους Δήμους.και μπράβο στον Δήμαρχο και την ομάδα του που στήριξε και στηρίζει τους εθελοντές Θεωρητικά βέβαια γιατί στην Ελλάδα τα περισσότερα πράγματα είναι θεωρητικά.
Στην πράξη συνήθως μια χούφτα ευαισθητοποιημένων φιλόζωων ανθρώπων σε κάθε πόλη ή Δήμο της Ελλάδας έχουν αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο. Να κάνουν δηλαδή τη δουλειά του Δήμου. Οι εθελοντές αυτοί αφιερώνουν απίστευτο χρόνο σχεδόν καθημερινά, τρέχοντας εδώ και εκεί σε όλα τα περιστατικά δρώντας μεμονωμένα ή μέσω φιλοζωικών οργανώσεων
Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της διπλανής πόρτας. Εκτός από το χρόνο τους, διαθέτουν και τα αυτοκίνητά τους για τη μεταφορά των ζώων στους γιατρούς ή όπου αλλού χρειαστεί.
Και όσο για τα χρήματα; Στις περισσότερες περιπτώσεις τα βάζουν από την τσέπη τους αφού ο Δήμος της περιοχής τους που είναι υποχρεωμένος για αυτό σφυρίζει αδιάφορα.
Όχι, δεν είναι πλούσιοι ούτε έχουν λεφτά για πέταμα. Σε πολλές περιπτώσεις είναι φτωχοί, όμως προτιμούν να δώσουν από το υστέρημά τους και να μείνουν άφραγοι προκειμένου να σωθεί ένα ζωάκι που βρίσκεται σε ανάγκη.
Τα δε χρήματα που βγάζουν από μπαζάρ και άλλες εκδηλώσεις είναι ελάχιστα και δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά. Ποια είναι τα βασικά; Τροφή για τα αδέσποτα, εμβόλια, περίθαλψη και ατυχήματα ή κακοποιήσεις.
Δυστυχώς οι κακοποιήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα μας και τα ζώα σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται άμεση περίθαλψη, μεταφορά σε κτηνίατρο, εγχειρήσεις, διάφορες άλλες επεμβάσεις, πολλά φάρμακα, χώρο για αποθεραπεία, τα οποία στοιχίζουν.
Στην Σέριφο έχουμε πρόβλημα αυτην την περίοδο λένε οι εθελοντές δεν φτάνει η τροφή για να ταίσουν τα ζώα ισχύει τους ρωτήσαμε
Ναι φίλε μου , ισχύει .
Εγώ τώρα ταϊζω γύρω στα 70 γατιά κ θελω τουλάχιστον 8 σακιά το μήνα . Έπαιρνα από τον Δήμο 4 ,δεν έδινε πιο πολλά,για να φτάσουν για όλα .
Αυτή τη φορά όμως,μου έδωσε μόνο 20 κιλά .
Δηλαδή μόνο ένα σακκι
Γιατί δεν έχει βγει ο προϋπολογισμός λέει Και δεν έχει εγγριθει το κονδύλι
Και έτσι έχουν μείνει όλα τα αδεσποτα του νησιού χωρίς τροφή
Η φιλοζωική λέει να ζητήσουμε από τον Δήμο
Ο Δήμος λέει δεν έχει και δεν μπορεί να δώσει προς το παρόν
Είμαστε σε αξιεδοδο
Πόσο είναι το κόστος των τροφών
Λογικά ο δήμος το παίρνει χοντρική από το εργοστάσιο . Γύρω στα 28 ευρώ το ένα σακί των 20 κιλών .
Εγώ το ίδιο σακκι, ως ιδιώτης, το παίρνω από το πετ σοπ γύρω στα 45 ευρώ Περίπου γιατί τώρα αυξήθηκαν τα πάντα Και οι ζωοτροφές και τα μεταφορικά
Πόσα ειναι τα ζώα στο νησί ποσο πρέπει να τρώει μια γατα για να μην λοιμοκτονήσει
Είναι πάρα πολλά τα ζώα φίλε μου Μια χούφτα ξηρά τροφή τη μέρα υπολόγιζε τη γάτα
Είναι πολλά σε όλα το νησί . Ταϊζονται από εθελοντές σε κάποια σημεία, σε άλλα όχι .
Δεν ξέρω σύνολο πόσα είναι. Τα 75 γατιά με περίπου δύο χούφτες τροφή ανά κεφάλι τη μέρα, θέλουν περίπου 8 σακιά των 20 κιλών τον μήνα
Ξέρω ότι εγώ ταϊζω σε μια αποικία γύρω στα 70 γύρω στα 50 Στην χώρα περίπου 30
Στο Λιβαδι περίπου 40 Στα Λιβαδακια περίπου 80 Στο μέγα Λιβαδι περίπου 70 Στον κουταλά περίπου 35
Δεν ταϊζονται όμως όλα όλα Στα χωριά δεν τα ταϊζουν , είναι όσα επιβιώσουν μόνα τους Κ σίγουρα έχει κ σε άλλες αποικίες που εγώ δεν ξέρω πόσα είναι
Πχ έχω ακούσει πως έχει κ στον Αυλομωνα ,στην Νοχτα,στο Γανεμα πολλά, στην Συκαμιά ,στην Ψιλή άμμο ,στον Αϊ Γιάννη
Για αυτό το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να καλέσουμε το Δήμο. Ναι, είμαστε σίγουροι ότι στις περισσότερες θα επέμβει και θα βοηθήσει. Μπορεί οι αρμόδιοι να μας πουν ότι δεν εχει εγκριθεί το κονδύλι . Όμως για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς πρέπει να τους πιέζουμε, να είμαστε ενοχλητικοί και απαιτητικοί, να τηλεφωνούμε και να τους το υπενθυμίζουμε όταν δεν κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους.
Τα αδέσποτα δεν έχουν φωνή. Πρέπει να γίνουμε η δική τους.
Πηγή :
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου