5 Απρ 2022

Στην αγγειοπλαστική μητρόπολη του Αιγαίου: Οι τσουκαλάδες και οι σταμνάδες της Σίφνου video


ΣΙΦΝΟΣ λοιπόν! Και αντί άλλης εισαγωγής, ίσως σας ενδιαφέρει να δείτε τέσσερεις σύγχρονους Σιφνιούς αγγειοπλάστες, που μαζί με λίγους ακόμη διατηρούν την παράδοση που παρέλαβαν από αιώνες τέχνης στο νησί.

 Γυρίστηκε τον Μάρτιο 2019 σε σκηνοθεσία Nicholas Mastoras. Με την ευγενική χορηγία της École Française d'Athènes. Μαζί με Άτσόνιος Άντώνης, Giannis Atsonios, Γιάννης Λεμπέσης, Μανώλης Λεμπέσης, Νίκος Λεμπεσης΄. Γρηγόρης Λεμπέσης, Κωνσταντής Δεπάστας και Giannis Podotas.

 Ένα βίντεο γιά την Σιφνέϊκη αγγειοπλαστική παράδοση, όπου 4 παραδοσιακοί αγγειοπλάστες πλάθουν 7 αγγεία στον τροχό και μιλούν γιά την επαγγελματική ζωή τους, γιά τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές του παρελθόντος, αλλά και γιά το αβέβαιο μέλλον της τέχνης τους. 

Γυρισμένο τον Μάρτιο του 2019, το βίντεο αυτό τελειώνει με την ζωντανή ηχογράφηση του δημοτικού "Στράτα μου της Χερρόνησος", τραγουδισμένου από τον αγγειοπλάστη Γιάννη Λεμπέση και τους γιούς του. Έρευνα-Παρουσίαση : Γιώργος Κυριακόπουλος, ερευνητής της νεώτερης ελληνικής κεραμικής Σκηνοθεσία : Νικόλας Μάστορας

Πηγή : 

Sifnaika Nea


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...