7 Απρ 2022

Με τη μέθοδο της συνδιαφήμισης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώνει δυνάμεις με τους μεγαλύτερους Τour Οperators για την προβολή των νησιών


Πρόγραμμα δράσεων συνδιαφήμισης τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με Tour Orerators για το καλοκαίρι του 2022, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση. Με στόχο την όσο το δυνατόν περισσότερο στοχευμένη, αλλά και διευρυμένη προβολή των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου για την επερχόμενη σεζόν, η οποία σύμφωνα με όλες τις προγνώσεις και άνευ απροόπτου, αναμένεται να φέρει ιδιαίτερα μεγάλη τουριστική κίνηση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που της δίνει η υφιστάμενη νομοθεσία, ώστε να συνεργαστεί με πολύ μεγάλους Tour Operators του εξωτερικού. 

 Ενίσχυση σχέσεων και επαύξηση συνεργασίας 

 Την εισήγηση επί του θέματος ανέλαβε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Δωδεκανήσου, κ. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, υπενθυμίζοντας, πως σε περασμένο Περιφερειακό συμβούλιο, στο πλαίσιο της έγκρισης του προγράμματος δράσεων τουριστικής προβολής για το έτος 2022 η ΠΝΑΙ έχει ήδη εγκρίνει ειδική ενότητα δράσεων που αφορούσε την διαφήμιση μέσω Tour Operators και αεροπορικών εταιρειών. Ειδικότερα, το ήδη εγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει ότι: «Η ΠΝΑ θα ενδυναμώσει, σε συνεργασία και με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις συνέργειες προώθησης με σημαντικούς Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας. 

Πιο συγκεκριμένα, Η ενδυνάμωση αυτή θα επιτευχθεί με αύξηση – σε σχέση με το 2021
 – τόσο του αριθμό των Tour Operators με τους οποίους θα συνεργασθεί με στόχο την προώθηση των νησιών μας όσο και τις γεωγραφικές αγορές που θα καλύψουν αυτές οι συνεργασίες. 

 Οι Tour Operators και οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν: 

 Άριστη γνώση των αγορών – στόχων, των προτιμήσεων και των καταναλωτικών τάσεων. 

Τεχνογνωσία των μέσων προώθησης στην γεωγραφική αγορά της εξειδίκευσης τους και εμπειρία ως προς ποια από αυτά έχουν αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα bn 

Διαθέσιμους πόρους για συνέργειες προώθησης 

Πρόσβαση σε εξατομικευμένα πελατολόγια και δίκτυα συνεργατών.

 Ταυτόχρονα, οι συνεργασίες αυτές ενισχύουν τη σχέση της ΠΝΑ με τις εταιρείες αυτές και δημιουργούν θετική προδιάθεση συνέχειας και επαύξησης της συνεργασίας, κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο».

 Επιπλέον ενημέρωσε, ότι με τον Ν.4875/2021 δίνεται πλέον η δυνατότητα συνδιαφήμισης, δηλαδή να υπάρχει συγχρηματοδότηση των δράσεων μεταξύ των δύο μερών (Tour Operator και Περιφέρειας) γεγονός που αυξάνει τον όγκο των δράσεων προώθησης αφού πλέον το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται και από τα δύο μέρη. 

 Συνεργασία με κορυφαίους εταίρους

 Για την υλοποίηση δράσεων συνδιαφήμισης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε για την Φάση Α’ του προγράμματος τις αγορές της Γερμανίας, Ην. Βασιλείου, Ολλανδίας, Γαλλίας και Σκανδιναβίας, καθώς από τις χώρες αυτές το 2021 προήλθε το 63% της συνολικής τουριστικής κίνησης απ’ ευθείας πτήσεων προς τους προορισμούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

 Στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τα στοιχεία της εκεί Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποία δείχνουν τον αριθμό θέσεων που καλύπτει η ασφάλεια ATOL του κάθε Tour Operator επιλέχθηκε την TUI UK, η Jet2 Holidays και η EasyJet Holidays από τις θέσεις 1, 2, και 5 της λίστας ATOL.

 Στις θέσεις 3 και 4 βρίσκονται εταιρείες που δε διαθέτουν δικά τους αεροπλάνα και συνεπώς δεν αποτελούν tour operators με την συμβατική έννοια του όρου. Για την TUI UK εγκρίθηκε η υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας 80.000 ευρώ (40.000 ευρώ για Δωδεκάνησα και 40.000 ευρώ για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι 40,000 ευρώ. 

Σε καθένα εκ των υπόλοιπων δύο (Jet2 Holidays και την EasyJet Holidays) εγκρίθηκε η υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας 120.000 ευρώ (60.000 ευρώ για Δωδεκάνησα και 60.000 ευρώ για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρεια θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι 60.000 ευρώ. 

 Στην Γερμανία επελέγησαν οι 3 μεγαλύτεροι σε πωλήσεις Tour Operators με βάση την λίστα του έγκριτου FVW, ήτοι TUI Germany, Der Touristik και FTI Group για την υλοποίηση σε καθέναν εξ’ αυτών προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας 80.000 ευρώ (40.000 ευρώ για Δωδεκάνησα και 40.000 ευρώ για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρεια θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι 40.000 ευρώ. 

 Στην Ολλανδία επιλέγουμε τον 1ο σε πωλήσεις Tour Operator, με βάση την λίστα του έγκριτου Ολλανδικού TravMagazine,TUI Netherlands, για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας 80.000 ευρώ (40.000 ευρώ για Δωδεκάνησα και 40.000 ευρώ για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρεια θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι 40.000 ευρώ. Στην Γαλλία η Περιφέρεια επέλεξε τον 2ο σε πωλήσεις Tour Operator, με βάση την λίστα του έγκριτου Γαλλικού Tour Hebdo, TUI France, για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας 80.000 ευρώ (40.000 ευρώ για Δωδεκάνησα και 40.000 ευρώ για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρεια θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι 40.000 ευρώ. 

 Εξηγήθηκε, ότι δεν επιλέχθηκε ο 1ος σε πωλήσεις Groupe Club Mediterranee λόγω του εξαιρετικά μικρού προγράμματος που έχει για Ελλάδα αλλά και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 Στην Πολωνία επιλέχθηκε, ελλείψει άλλων ποσοτικών στοιχείων, τον καθ’ ομολογία των παραγόντων της τουριστικής αγοράς τον σημαντικότερο σπεσιαλίστα για Ελλάδα, και μεγαλύτερο στα νησιά της Περιφέρειας, specialist Grecos, για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας 80.000 ευρώ (40.000 ευρώ για Δωδεκάνησα και 40.000 ευρώ για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρεια θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι 40.000 ευρώ. 

 Τέλος, στη Σκανδιναβία επελέγη ο 1ος σε πωλήσεις Tour Operator, με βάση την λίστα της έγκριτης σουηδικής ιστοσελίδας largestcompanies.com, ο όμιλος TUI Nordic (που περιλαμβάνει την TUI Sverige, TUI Norge και TUI Denmark), για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας 80.000 ευρώ (40.000 ευρώ για Δωδεκάνησα και 40.000 ευρώ για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρεια θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι 40.000 ευρώ.

 Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...