17 Φεβ 2015

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Πρωθυπουργός για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Tον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, συνταγματολόγο Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Πρωθυπουργός για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους ευρωπαίους εταίρους και στο δραματικό παρασκήνιο του χθεσινού Eurogroup.
Ο κ. Τσίπρας άρχισε την ομιλία του σε υψηλούς τόνους με μηνύματα εκτός συνόρων, έπειτα και από το χθεσινό Eurogroup. «Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στους Έλληνες σαν τους παρίες της Ευρώπης. Δεν είμαστε αποικία. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα του λαού στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι παρούσα, είναι εδώ. Θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε από αυτή την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους. Όσοι θέλουν την χώρα άβουλη και άφωνη, να ξέρουν ότι δεν εκβιάζεται η Ελλάδα και διαπραγματεύεται σας ισότιμος εταίρος. Αυτή είναι η πρώτη ουσιαστική αλλαγή» είπε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας: «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω»

Ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις στο λαό». «Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι εμείς σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας» είπε.
Αναφερόμενος στον κ. Σόιμπλε, είπε: «Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χτες έχασε την ψυχραιμία του και εκφράστηκε υποτιμητικά. Καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα. Αυτούς τους λαούς να τους σέβεται, να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, «χωρίς αστερίσκους και χωρίς ψιλά γράμματα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.  
Πηγή: http://newpost.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...