14 Φεβ 2015

ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ*
Πραγματική πολιτική βόμβα η δήλωση του αντιπροέδρου του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Ράλφ Στάγκνερ : «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Αριστερά στην Ευρώπη» δηλώνει ανερυθρίαστα σε συέντευξή του στην Die Zeit –την εβδομαδιαία εφημερίδα της σοσιαλδημοκρατικής διανόησης ο δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία του SPD-του κόμματος που χωρίς κανένα δισταγμό συγκυβερνά με τους δεξιούς Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ στη Γερμανία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τις προοδευτικές ιδέες και την Αριστερά στην Ευρώπη, συνάπτοντας συμμαχία με αντισημίτες και εχθρούς του …ανθρώπου …Ως αποτέλεσμα, οι δεξιοί λαϊκιστές αναβαθμίζονται σε όλη την Ευρώπη. Αν δεν αντιμετωπίσουμε τη συμπόρευση της Αριστεράς με τη λαϊκιστική δεξιά , δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν ο επόμενος Γάλλος Πρόεδρος είναι η Μαρίν Λεπεν» ισχυρίζεται ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, που ανήκει και στην αριστερή πτέρυγα του SPD και είχε συνυπογράψει μάλιστα τη δήλωση των γερμανικών συνδικάτων ότι «η Ελλάδα µετά τις εκλογές, δε συνιστά κίνδυνο αλλά ελπίδα για την Ευρώπη»!
Στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Τόμας Όπερμαν δεν δίστασε να προειδοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του νίκη να μην αποπειραθεί να ακυρώσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές.«Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες με την ΕΕ και την τρόικα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επανεξέτασης αυτών των δεσμεύσεων » προειδοποίησε ο Οπερμαν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Rheinische Post» . Ο Οπερμαν δεν δίστασε επίσης να ζητήσει την «καταπολέμηση της… διαφθοράς και της οικογενειοκρατίας» στην Ελλάδα!
Απύθμενο θράσος! Λες και δεν είναι οι Γερμανοί με τις δωροδοκίες μέσω Siemens και όχι μόνο που διέφθειραν το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και μέσω του προστατευόμενού της στη Γερμανία,Μιχάλη Χριστοφοράκου ήλεγχαν κατά το παρελθόν πάνω από 150 βουλευτές και υπουργούς στην Ελλάδα. Απύθμενο το θράσος και του Στέγκνερ να κατηγορεί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λόγω της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ θα ευθύνεται για την περαιτέρω άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη! Με ποιόν θα ήθελαν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες να κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ; Μα με το «Ποτάμι» ή ίσως και με το ΠΑΣΟΚ ! «Δεν θα έπρεπε να αφήσουμε να περάσει κάτι τέτοιο ,ιδιαίτερα μάλιστα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να βρει άλλους κυβερνητικούς εταίρους» λέει χαρακτηριστικά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που και ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε παρέμβει προκλητικά στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας ,εκφράζοντας την προτίμησή του σε κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ …ΠΑΣΟΚ
Όπως λέει ο Μίκαελ Σλεχτ , βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς ( Die Linke)στη Γερμανία «μπορεί οι Ανεξάρτητοι Ελληνες να χαρακτηρίζονται δεξιό λαϊκιστικό κόμμα ,αλλά αλήθεια ποια είναι τα κεντρώα κόμματα,που θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα πρώην κυβερνητικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συνετρίβησαν γιατί υποκλίθηκαν στην καταστροφική λογική της τρόικας; Η άλλα κόμματα που είναι επίσης ακραία νεοφιλελεύθερα;»
Είναι σαφές: Η ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών ήθελε ακριβώς ότι και η Αγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα: μια υποτελή, μνημονιακή κυβέρνηση που να λειτουργεί ως όργανο του Βερολίνου . Και όχι μόνο στην Ελλάδα, φυσικά!«Μπορεί η Αθηναϊκή συμμαχία να γίνει ένα πρότυπο για τις χώρες της κρίσης στην Ευρώπη;» ερωτά ο δημοσιογράφος τον Ράλφ Στέγκνερ :»Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.Οι χώρες της ΕΕ μπορεί να το δουν θετικά» .Στην φυσιολογική ερώτηση του δημοσιογράφου της Die Zeit «γιατί όμως το SPD συγκυβερνά με την δεξιά στη Γερμανία» ,ο κ.Στέγκνερ κάνει τη …στρουθοκάμηλο : «Το SPD δεν είναι υπεύθυνο για την αλά Μέρκελ δημοκρατία της ελεύθερης αγοράς .Η κ.Μέρκελ έχει ταυτιστεί με την λιτότητα σε όλη την Ευρώπη, όχι το SPD».Λες και οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες –κυβερνητικοί εταίροι της Μέρκελ έχουν κάνει το παραμικρό για να αναχαιτίσουν την πολιτική της σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλει το Βερολίνο σε όλη την ευρωζώνη!
Οργή πυροδότησε η συνέντευξη του Στέγκνερ στη βάση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Εκατοντάδες Γερμανοί ,οπαδοί του SPD, με σχόλια τους στην DIE ZEIT κατέκριναν με απίστευτα οργισμένο τρόπο τις απόψεις αυτές . Ιδιαίτερα σημαντική ήταν όμως η γνώμη του ιστορικού στελέχους του SPD, Αλμπρεχτ Μίλερ, συνεργάτη του Βίλι Μπράντ,για τις δηλώσεις Στάινερ. : « Αν συνεχίσουμε να λέμε τέτοια πράγματα ,τότε θα αποδεκατιστούμε όπως αποδεκατίστηκε το ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλμπρεχτ Μίλερ.
Αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος των Γερμανών και λοιπών Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών: Να έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ ,καθώς οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τα νεοφιλελεύθερα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ,αναζητώντας κομματική στέγη σε κόμματα,όπως ο ΣΥΡΙΖΑ,το Podemos στην Ισπανία ή το Σιν Φέιν στην Ιρλανδία. Αλλά και σε άλλα αριστερά κόμματα ,που θα αρχίσουν να εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια μετά την Ελληνική … βροχή. Όλα λοιπόν ,ειδικά στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξάγονται εφέτος στην Ελλάδα,θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η κυβέρνηση στην Ελλάδα θα αντέξει στις έξωθεν πιέσεις.
ΤΟ SPD ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ «ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Οι πιέσεις θα είναι σκληρές και σε αυτές βασικό ρόλο θα παίξουν και οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες,όσο και αν διατείνονται ότι έχουν καλές προθέσεις για την Ελλάδα. Το χειρότερο θέλουν για την νέα ελληνική κυβέρνηση,αφού γνωρίζουν ότι η ζωή της είναι ο θάνατός τους. Ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής του ερευνητικού οικονομικού ινστιτούτου DIW, Μάρτσελ Φράτσερ που προεκλογικά είχε μια ρεαλιστική έως θετική προσέγγιση για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «κακή είδηση» τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα «Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο καθηγητής Φράτσερ στην «Rheinische Post».
Όπως σημειώνει η βερολινέζικη αριστερή εφημερίδα Junge Welt , «οι Σοσιαλδημοκράτες παρέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ψευδαισθήσεις αντί για αλληλεγγύη. Το SPD παραμένει αυτό το κόμμα πού ήταν πάντα ». Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι σε φόρουμ που διοργάνωσε στις 2 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο με θέμα « η Ελλάδα μετά τις εκλογές» ,οι εκπρόσωποι του SPD ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι «ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ήταν μια κίνηση μη αλληλεγγύης έναντι των άλλων χωρών της ευρωζώνης και θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ…Το μόνο που θα μπορούσε να συζητηθεί είναι μόνο «μαλακό κούρεμα» , δηλαδή μία μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής».Οτι λέει δηλαδή η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.
* Πηγή: περιοδικό »Επίκαιρα» (12/2/15)
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...